Πρωτοποριακή κοινότητα στο Τέξας προσφέρει στέγη και εργασία σε πάνω από 300 άστεγους

Πρωτοποριακή κοινότητα στο Τέξας προσφέρει στέγη και εργασία σε πάνω από 300 άστεγους

Στην επαρχία Τράβις στο Τέξας, έξω από την πρωτεύουσα Όστιν, ένα χωριό μικρών κατοικιών δίνει στέγη εδώ και χρόνια στο χρόνιο πρόβλημα των αστέγων του Όστιν
Κοίνότητα αστέγων στο Οστιν

Το 2019, εγκαινιάστηκε το Community First! Village στα προάστια του Όστιν για να βοηθήσει πρώην άστεγους να βγουν από τους δρόμους και να νιώσουν ασφάλεια.

Υπάρχουν 100 τροχόσπιτα και 125 μικρά σπίτια, κοινόχρηστοι κήποι, μελίσσια, χώροι εργασίας, παιδικές χαρές, χώροι αναψυχής, πάρκα, κουζίνες και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι πληρώνουν μεταξύ 200 και 430 δολαρίων το μήνα, (ποσό πολύ μικρό για τις ΗΠΑ) το μεγαλύτερο μέρος των οποίων το κερδίζουν από τις θέσεις εργασίας που εξασφαλίζονται εντός της κοινότητας.

“… Κανείς δεν έχει κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο με αυτό που προσπαθούν να κάνουν”, δήλωσε στους New York Times ο Mark Hilverink, διευθυντής του μεγαλύτερου φορέα παροχής υπηρεσιών για τους άστεγους του Όστιν.

Από την αρχή της λειτουργίας της, στην κοινότητα έχουν μοιραστεί πάνω από 6 εκατομμύρια γεύματα και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται πάνω από 300 άστεγοι.