Ανέπαφες πληρωμές στα ΜΜΜ από τον Μάρτιο του 2024

Ανέπαφες πληρωμές στα ΜΜΜ από τον Μάρτιο του 2024

Ο ΟΑΣΑ εισάγει ανέπαφες μεθόδους πληρωμής στα τα ΜΜΜ, προσφέροντας ευελιξία στους επιβάτες που κινούνται καθημερινά στην Αθήνα
contactless payment

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ανακοίνωσε μια μάλλον λίγο καθυστερημένη αναβάθμιση στα ΜΜΜ που ο κόσμος περίμενε εδώ και καιρό, επισημαίνοντας την έναρξη μιας νέας εποχής για το επιβατικό κοινό. Με την αναβάθμιση αυτή οι επιβάτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν ανέπαφα με το κινητό τους ή τις τραπεζικές κάρτες τους για την πληρωμή εισιτηρίου.

Η αναβάθμιση αυτή θα γίνει σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, προσφέροντας έτσι σημαντικά οφέλη στην εξυπηρέτηση των επιβατών. Ο ΟΑΣΑ χαρακτηρίζει αυτή την απόφαση ως κρίσιμο βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στις Συγκοινωνίες Αθηνών.

Η πρώτη φάση της υλοποίησης αναμένεται να ξεκινήσει στα Express λεωφορεία προς το αεροδρόμιο μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024, ενώ η πλήρης εφαρμογή του συστήματος προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ίδιου έτους για όλους τους χρήστες των ΜΜΜ.

Οι επιβάτες, θα απαλλάσσονται από την ανάγκη να αγοράζουν εισιτήρια από εκδοτήρια ή μηχανήματα εκδόσεως εισιτηρίων. Το σύστημα θα αναλύει αυτόματα τις διαδρομές και θα χρεώνει την τραπεζική κάρτα με βάση τη βέλτιστη διαδρομή που επιλέχθηκε, μια λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύστημα μετακινήσεων της Αθήνας, όπως επισκέπτες και τουρίστες. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται πλέον η αναζήτηση σημείων πώλησης για την επιβίβαση στα ΜΜΜ.