Επετειακά νομίσματα για τα 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες και το EURO 2004

Επετειακά νομίσματα για τα 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες και το EURO 2004

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκδίδει επετειακά νομίσματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες και την κατάκτηση του Euro 2004.
epeteiaka nomismata

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο ειδικών ασημένιων νομισμάτων για την εορταστική σειρά των 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας, τα νομίσματα θα φέρουν εξεζητημένο σχεδιασμό και θα παρουσιάζονται σε ειδική συσκευασία.

Η συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συγκέντρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής και αθλητικής σκηνής, καθώς και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε την πρωτοβουλία για την έκδοση των νομισμάτων ως ένδειξη της αφοσίωσης της Τράπεζας στην ανάδειξη σημαντικών πολιτιστικών, ιστορικών και αθλητικών γεγονότων της χώρας. Τόνισε επίσης τη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την έγκριση του υπουργού Αθλητισμού για την εκδοχή των νομισμάτων, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική μνήμη των σημαντικών γεγονότων του 2004.