Ένα χάσκι έσωσε μία γειτονιά από διαρροή φυσικού αερίου

Ένα χάσκι έσωσε μία γειτονιά από διαρροή φυσικού αερίου

Μάθετε πώς ο Κόμπι, ένα χάσκι από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έγινε ήρωας της γειτονιάς και του διαδικτύου εντοπίζοντας διαρροή φυσικού αερίου
husky

Στην πόλη της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ, ένα χάσκι με το όνομα Kobe κατέκτησε την καρδιά του διαδικτύου μετά από μια αξιοσημείωτη πράξη επαγρύπνησης. Η ιδιοκτήτρια του Kobe, Chanell Bell, μοιράστηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο Instagram.

Όταν η Bell παρατήρησε τον Kobe, το τετράχρονο husky της, να σκάβει εμμονικά μια τρύπα στο τσιμέντο της μπροστινής αυλής τους, η ασυνήθιστη συμπεριφορά του, της κίνησε την περιέργεια, ειδικά επειδή πρόσφατα είχε παρουσιαστεί διαρροή αερίου στο σπίτι της και αντιμετώπιζε προβλήματα θέρμανσης.

Η Bell αποφάσισε να χρησιμοποιήσει έναν μετρητή στάθμης αερίου τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι της. Προς έκπληξή της, η συσκευή έδειξε την παρουσία αερίου ακριβώς στο σημείο που έσκαβε ο Kobe. Αποδείχθηκε ότι ο Κόμπε είχε εντοπίσει μια επικίνδυνη διαρροή αερίου λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα συνεργεία επισκευής εργάστηκαν επί τρεις ημέρες για να διορθώσουν τη διαρροή που είχε αποκαλύψει ο Kobe.

Το φυσικό αέριο είναι άοσμο, όμως τεχνητά προστίθεται μία άσχημη μυρωδιά σα σάπιο αυγό για να εντοπίζονται έγκαιρα τυχόν διαρροές.

Η εταιρεία φυσικού αερίου της Φιλαδέλφειας, όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, επιβεβαίωσε ότι αντιμετώπισε διαρροή αερίου στην κατοικία της Bell. Τόνισαν επίσης τη σημασία της αναφοράς τυχόν ασυνήθιστων οσμών, όπως η μυρωδιά σάπιου αυγού που προστίθεται στο φυσικό αέριο για εύκολη ανίχνευση.

Σκύλοι όπως ο Kobe έχουν εξαιρετική ικανότητα να μυρίζονται διαρροές αερίου, όπως σημειώνει η WagWalking.com, μια ιστοσελίδα για τη φροντίδα κατοικίδιων ζώων. Αυτή η ικανότητα οδηγεί συχνά στην πρόληψη δυνητικά καταστροφικών καταστάσεων.

Η ιδιοκτήτριά του, περίπου 10 ημέρες μετά από το γεγονός έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με το γεγονός με τίτλο The Dog That Saved The Block Before Christmas.