Το ενδιαφέρον των παιδιών για δεινόσαυρους ίσως είναι σημάδι ευφυΐας

Το ενδιαφέρον των παιδιών για δεινόσαυρους ίσως είναι σημάδι ευφυΐας

Μελέτη αποκαλύπτει ότι τα παιδιά με έντονο ενδιαφέρον σε δεινόσαυρους δείχνουν υψηλότερη ευφυΐα και δεξιότητες σκέψης
kids dino

Το έντονο ενδιαφέρον του παιδιού σας για τους δεινόσαυρους, μπορεί να είναι σημάδι σημαντικής ευφυΐας, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν. Η μελέτη αυτή δείχνει πως αυτή η βαθιά ενασχόλησης με δεινόσαυρους ενισχύει την επιμονή, την προσοχή και τις δεξιότητες σύνθετης σκέψης, καθώς και ικανότητες επεξεργασίας πληροφοριών.

Τέτοια ενδιαφέροντα συνδέονται επίσης με βελτιωμένες γλωσσικές ικανότητες και δεν περιορίζονται στα προϊστορικά πλάσματα. Τα παιδιά που εμβαθύνουν σε θέματα όπως τα αεροπλάνα, τα άλογα ή τα μηχανοκίνητα οχήματα παρουσιάζουν παρόμοια οφέλη.

Παρόμοιο άρθρο: Λιγότερα παιχνίδια, περισσότερη παιδική φαντασία

Επιπλέον, τα παιδιά με αυτά τα ενδιαφέροντα τείνουν να υπερέχουν στην επίλυση προβλημάτων και στην ανάπτυξη στρατηγικών στην ενήλικη ζωή τους. Ωστόσο, η έρευνα αναδεικνύει και μια ανησυχητική πτυχή: η κακή επιρροή συνομηλίκων μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να εγκαταλείψουν ή να αποκρύψουν την ασχολία που τους φέρνει χαρά. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι το έντονο ενδιαφέρον του παιδιού τους συνήθως εξασθενεί μετά από έξι μήνες έως τρία χρόνια.