Ενίσχυση του Προγράμματος ‘Προσωπικός Βοηθός’ για Ατόμα με Αναπηρία

Ενίσχυση του Προγράμματος ‘Προσωπικός Βοηθός’ για Ατόμα με Αναπηρία

Πρόσκληση σε ψυχολόγους, από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, να καταθέσουν αίτηση για να γίνουν μέλη της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης δικαιούχων, με προθεσμία υποβολής μέχρι τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.
Άτομο με αναπηρία σε ψυχολόγο

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενισχύει τον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία, ακολουθώντας την επιτυχημένη υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος και την επέκτασή του σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Εντός αυτού του πλαισίου, η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο γενικός γραμματέας Πρόδρομος Πύρρος καλούν ψυχολόγους να καταθέσουν αίτηση για να γίνουν μέλη της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης δικαιούχων, με προθεσμία υποβολής μέχρι τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης, ο αριθμός των ωφελουμένων έχει αυξηθεί στους 1.250, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 1.000, χάρη στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Τώρα, η διαδικασία αξιολόγησης των ωφελουμένων εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, με την εκτέλεσή της να ανατίθεται στην ειδική διεπιστημονική επιτροπή.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία» υλοποιείται υπό το πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του NextGenerationEU.