Ενίσχυση της ενοικίασης κατοικίας με το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω”

Ενίσχυση της ενοικίασης κατοικίας με το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω”

Νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση των κενών κατοικιών και ανάκαμψη των λογικών τιμών ενοικίασης
athens

Το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Ενοικιάζω” επιτρέπει σε ιδιοκτήτες να ανακαινίσουν και στη συνέχεια να ενοικιάσουν τα ακίνητά τους, στοχεύοντας στη μείωση των κενών ακινήτων αλλά και των τιμών ενοικίασης που έχουν φτάσει στα ύψη ειδικά στην Αθήνα. Η πολιτική αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο μέτρων της κυβέρνησης για την αύξηση της προσφοράς ακινήτων, ευνοώντας οικογένειες και νέα ζευγάρια που αναζητούν σπίτι.

Οι ιδιοκτήτες που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα μπορούν να το κάνουν για ακίνητα μέχρι 100 τετραγωνικά μέτρα σε οικιστική περιοχή. Εφόσον επιλέξουν να ανακαινίσουν, θα λάβουν κρατική επιδότηση 40% επί των δαπανών με ανώτατο όριο τα 10.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση αγοράς υλικών με κανονικά τιμολόγια.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 50% κυριότητας ή επικαρπίας του ακινήτου και οικογενειακό εισόδημα κάτω από 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία μη υπερβαίνουσα τα 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, οφείλουν να ενοικιάσουν την κατοικία για τουλάχιστον τρία χρόνια, αποδεικνύοντας το μέσω ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, ενώ το ακίνητο θα πρέπει να ήταν κενό τα προηγούμενα τρία χρόνια.