Πάει για παγκόσμια πρωτιά η Ακτή Ελεφαντοστού να πάρει δανεικό προπονητή

Πάει για παγκόσμια πρωτιά η Ακτή Ελεφαντοστού να πάρει δανεικό προπονητή

Η Ακτή Ελεφαντοστού πάει για παγκόσμια πρώτη και αναζητά δανεικό προπονητή μέσα σε 3 ημέρες
Herver Renard - Ακτή Ελεφαντοστού

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη το κόπα άφρικα και μόλις τελείωσε η φάση των ομίλων. Η Ακτή Ελεφαντοστού ενώ ξεκίνησε με προσδοκίες και ενώ μάλιστα ξεκίνησε με νίκη στη διοργάνωση απέναντι στη Γουινέα Μπισάου γνώρισε 2 συνεχόμενες ήττες με 1-0 από τη Νιγηρία και με το βαρύ 4-0 από την αδύναμη Ισημερινή Γουινέα.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας βιάστηκε να απολύσει τον προπονητή μετά από αυτή την αποτυχία όμως μία σειρά αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους έφερε τελικά την Ακτή Ελεφαντοστού στην επόμενη φάση ως μία από τις καλύτερες ομάδες που τερμάτισαν τρίτες. Στην επόμενη φάση καλείτε σε 3 ημέρες να αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη.

Αυτό όμως σημαίνει πως δε θα έχει προπονητή στον πάγκο της και πρέπει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να βρουν προπονητή. Όμως επειδή ο χρόνος πιέζει πάνε να κάνουν παγκόσμια πρωτοτυπία και να πάρουν δανεικό προπονητή. Στόχος τους είναι ο Herve Renard (ο οποίος οδήγησε στο τελευταία μουντιάλ τη Σαουδική Αραβία στη νίκη με 2-1 εναντίον της αργεντινής) που τώρα είναι προπονητής στη γυναικεία ομάδα της Γαλλίας. Οι δύο ομοσπονδίες βρίσκονται σε συζητήσεις και η Ακτή Ελεφαντοστού ελπίζει σε θετική απάντηση από τη γαλλική ομοσπονδία.

Ο Herve Renard είναι γνώριμος της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς έχει ξανακαθίσει στον πάγκο της και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς το 2015 κατέκτησαν μαζί το κόπα άφρικα.