Οι δέκα πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο, για τουρισμό σύμφωνα με την έρευνα του Conde Nast Traveler

Οι δέκα πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο, για τουρισμό σύμφωνα με την έρευνα του Conde Nast Traveler

Δείτε ποιες είναι οι δέκα πιο φιλικές πόλεις για το 2023, όπως ψηφίστηκαν στα Readers’ Choice Awards του Conde Nast Traveler
Κάλγκαρι, Καναδάς

Σύμφωνα με την έρευνα του Conde Nast Traveler για το 2023, ανακοινώθηκαν οι δέκα πιο φιλικές πόλεις παγκοσμίως, όπως ψηφίστηκαν στα Readers’ Choice Awards.

Η αναζήτηση ενός φιλόξενου προορισμού είναι συχνά τοπ προτεραιότητα όταν σχεδιάζουμε μακρινά ταξίδια για τουρισμό. Πολλές πόλεις ανά τον κόσμο υπόσχονται ένα θερμό καλωσόρισμα, κάτι που αναδεικνύεται μέσα από τη λίστα των δέκα πιο φιλικών πόλεων του Conde Nast Traveler, όπως ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του.

Το Conde Nast Traveler είναι ένα διάσημο περιοδικό ταξιδιών, γνωστό για τις πλούσιες και ποικίλες πληροφορίες που παρέχει στους αναγνώστες του σχετικά με διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Καναδά στη λίστα, με τέσσερις πόλεις μία εκ των οποίων καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Η λίστα με τις πόλεις είναι η εξής

Calgary, Καναδάς
Calgary, Καναδάς

Κάλγκαρι, Καναδάς

Το Κάλγκαρι είναι μια δυναμική πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και τον αστικό πολιτισμό. Πρόκειται για την πύλη προς τα Βραχώδη Όρη, προσφέροντας εκπληκτικές εξορμήσεις στη φύση. Είναι επίσης γνωστή για το ετήσιο Ρόντεο, που αποτελεί μια γιορτή της παραδοσιακής καουμπόικης κουλτούρας, καθώς και για τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της

Έντμοντον, Καναδάς
Έντμοντον, Καναδάς

Έντμοντον, Καναδάς

Το Έντμοντον, με το διάσημο West Edmonton Mall και τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποτελεί έναν προορισμό κυρίως για όσους αγαπούν τις αγορές και την πολιτιστική ζωή. Οι πράσινες περιοχές της προσφέρουν ευκαιρίες για εξωτερικές δραστηριότητες και απόδραση στη φύση.

victoria
victoria

Βικτώρια, Καναδάς

Η Βικτώρια είναι μια πανέμορφη πόλη, γνωστή για τη βικτωριανή αρχιτεκτονική της και τους κήπους όπως οι Butchart Gardens. Οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν την περιήγηση στο Inner Harbour, την επίσκεψη στο Royal BC Museum και τις φαλαινοπαρατηρήσεις. Η πόλη προσφέρει επίσης μια γεύση από την τοπική γαστρονομία με φρέσκο θαλασσινό.

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Στην πόλυ του Oscar Wilde, το Trinity College και η Old Library με το διάσημο Book of Kells αποτελούν μεγάλο τουριστικό προορισμό. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική στα πολύχρωμα παμπ της πόλης και τις επισκέψεις στα ιστορικά κτίρια όπως το Dublin Castle αλλά και τα εκπληκτικά μουσεία του

quebec
quebec

Κεμπέκ, Καναδάς

Η Πόλη του Κεμπέκ προσφέρει μια μοναδική ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα με τα ιστορικά της τείχη και τα γραφικά δρομάκια. Το Château Frontenac είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν επίσης τη γαλλική κουζίνα και τις παραδοσιακές αγορές.

Μάλαγα, Ισπανία
Μάλαγα, Ισπανία

Μάλαγα, Ισπανία

Η Μάλαγα, γενέτειρα του Picasso, είναι ένας πολιτιστικός προορισμός με το μουσείο Picasso και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της. Οι επισκέπτες εξερευνούν το ιστορικό κάστρο Alcazaba και την πανέμορφη παραλία της πόλης, ενώ απολαμβάνουν ταπάς και τοπικά κρασιά.

Σμύρνη, Τουρκία
Σμύρνη, Τουρκία

Σμύρνη, Τουρκία

Η Σμύρνη προσφέρει μια μοναδική μίξη αρχαίων μνημείων και σύγχρονης κουλτούρας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα ερείπια της Αγοράς αποτελούν κορυφαία αξιοθέατα. Οι τουρίστες απολαμβάνουν το παραδοσιακό φαγητό στα παζάρια και τις παραλίες όπως η Κουσαντάσι.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Ρίο είναι διάσημο για το τεράστιο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή, τις εκπληκτικές παραλίες όπως η Copacabana και το φημισμένο καρναβάλι του. Οι επισκέπτες επίσης απολαμβάνουν το άθλημα του σερφ, την πολύχρωμη πολιτιστική ζωή και την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα.

Καρταχένα, Κολομβία
Καρταχένα, Κολομβία

Καρταχένα, Κολομβία

Η Καρταχένα προσελκύει τους επισκέπτες με τα καλοδιατηρημένα ιστορικά της τείχη και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η πόλη είναι γνωστή για τα ρομαντικά της δρομάκια, τα πολύχρωμα σπίτια και τις πανέμορφες παραλίες. Επίσης οι νυχτερινές βόλτες με άμαξα είναι μια δημοφιλής εμπειρία.

mexico city
mexico city

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

Η Πόλη του Μεξικού είναι γεμάτη ζωντανή κουλτούρα και ιστορία. Το Ιστορικό Κέντρο, ο Ναός Mayor και το Palacio de Bellas Artes είναι μερικά από τα κύρια αξιοθέατα. Οι επισκέπτες επίσης θα απολαύσουν το αυθεντικό το παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό και τις ζωντανές αγορές.