Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55, με 5.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων άνω των 55, με 5.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου για επέκταση προγράμματος απασχόλησης ανέργων άνω των 55 ετών με νέες θέσεις
Δήμος Ασπροπύργου
Δήμος Ασπροπύργου θέσεις εργασίας

Το Τμήμα Εργασίας του Δήμου Ασπροπύργου ανακοινώνει την επέκταση του προγράμματος για την απασχόληση ανέργων ηλικίας άνω των 55, με την προσθήκη 5.000 νέων θέσεων εργασίας. Αυτό εντάσσεται στις δράσεις της ΔΥΠΑ για την υποστήριξη των ανέργων προχωρημένης ηλικίας, που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην επανενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας.

Η ενίσχυση και βελτίωση του προγράμματος έχει γίνει δύο φορές, καλύπτοντας συνολικά 15.000 θέσεις εργασίας, και τώρα περιλαμβάνει τις ακόλουθες βελτιώσεις:

  • Οι δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον είναι όλοι οι άνεργοι 55 ετών και άνω, ανεξαρτήτως της προϋπόθεσης της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας.
  • Συμμετέχουν επίσης ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει τα 67 έτη και δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες με πιθανή επέκταση για άλλους 12, και η μηνιαία επιχορήγηση αγγίζει το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, φτάνοντας μέχρι 750 ευρώ.

Διάφοροι φορείς της δημόσιας διοίκησης συμμετέχουν στο πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας Δήμους, Περιφέρειες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και άλλα, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου.