Η ιστοσελίδα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Η ιστοσελίδα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων

Ανακαλύψτε την ιστορία της ιστοσελίδας του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, μια επαναστατική ιδέα στον κόσμο της διαφήμισης
milliondollarpage

Το 2005, η ιστοσελίδα του Ενός Εκατομμυρίου Δολαρίων, δημιουγήθηκε από έναν άγγλο φοιτητή, τον Alex Tew, προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο. Με έναν απλό αλλά πανέξυπνο τρόπο κατάφερε να μαζέψει το τρελό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων.

Δημιούργησε μία απλή ιστοσελίδα σε μέγεθος 1000×1000 (περίπου να πιάνει το μέγεθος των οθονών εκείνης της εποχής) και προσέφερε προς πώληση το κάθε pixel σα διαφημιστικό χώρο, όπου κάθε pixel κόστιζε μόλις 1 δολάριο. Οι διαφημιζόμενοι έπρεπε να αγοράσουν τουλάχιστον 10×10 pixel για να προβάλουν το λογότυπό τους ή το μύνημά τους.

Όσο κι αν μπορεί να σας προκαλέσει επιληπτικό επεισόδιο η θέα αυτής της ιστοσελίδας (αυτή ήταν περίπου η αισθητική στις αρχές του 2000) αναπάντεχα προσέλκυσε πολύ κόσμο, με επιχειρήσεις και ιδιώτες να επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρωτότυπο φαινόμενο. Η ιδέα του Tew δεν ήταν απλώς ένας δημιουργικός τρόπος χρηματοδότησης των σπουδών του, αλλά έγινε ένα σημείο αναφοράς στο διαδικτυακό μάρκετινγκ. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όλα τα pixels είχαν πουληθεί, αποφέροντας στον Tew ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε κυρίως χαμηλού επιπέδου διαφημιστικό περιεχόμενο, όπως ιντερνετικά καζίνο, εταιρείες hosting με την ανάλογη -κακή- αισθητική της εποχής.

Η ιστοσελίδα αυτή πλέον αποτελεί πηγή έμπνευσης και είναι η απόδειξη πως μια απλή αλλά δημιουργική ιδέα στο διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καινοτόμο μέσο διαφήμισης και παραγωγής εσόδων.