Review: Είδαμε την παράσταση “θέλω να σου κρατάω το χέρι” στο Θέατρο Άλφα

Review: Είδαμε την παράσταση “θέλω να σου κρατάω το χέρι” στο Θέατρο Άλφα

Ανακαλύψτε τον έρωτα και την αλήθεια μέσα από την παράσταση 'Θέλω να σου κρατάω το χέρι', μέσα από μια βαθιά συγκρουσιακή και συναισθηματική εμπειρία.
Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ημιδιαμονής της πόλης, ένας άνδρας βρίσκεται τακτικά με μια γυναίκα αποφεύγοντας τις προσωπικές τους ζωές, βιώνοντας ώρες μακριά από τα καθημερινά τους προβλήματα. Και οι δύο με δύσκολους γάμους, έχουν συμφωνήσει να αφήνουν πίσω την καθημερινότητά τους, αλλά αυτή τη φορά εκείνη προτείνει να εκφράζονται ελεύθερα με μία μόνο συνθήκη όταν μιλάνε να λένε μόνο την αλήθεια.

Η παράσταση “Θέλω να σου κρατάω το χέρι” αποτελεί για 3η συνεχόμενη χρονιά μια ευχάριστη έκπληξη. Στο έργο του, ο Τάσος Ιορδανίδης εξετάζει με φρεσκάδα και βάθος τον γάμο, τον έρωτα και τη συνύπαρξη. Το έργο ακροβατεί στα κλισέ των δύο φύλων, συνδυάζοντας χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια, μετατρέποντας το σε μια σύγχρονη ιστορία αγάπης.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Στο παρακμιακό δωμάτιο με λεντάκια, τσιγάρα, τσόντες και ποτά, ο άνδρας έχει καταφύγει εδώ μετά την απομάκρυνσή του από το σπίτι του, αναζητώντας αυτές τις λιγοστές συναντήσεις με την γυναίκα που επιμένει να προβάλλει πάνω του την απογοήτευσή της για τον άνδρα της.

Η παράσταση εξελίσσεται σε μια συνεχή μάχη ελέγχου και εξουσίας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, με έντονες στιγμές και ένα αναπάντεχο φινάλε

Ο αέρας με τον οποίο κάνει την είσοδό της στη σκηνή η Θάλεια Ματίκα γεμίζει με ενέργεια τη σκηνή και προϊδεάζει το κοινό για τους έξυπνους, γρήγορους και πιασάρικους διαλόγους. Εκεί που νομίζεις οτι ο Τάσος Ιορδανίδης έχει έναν ελαφρώς πιο συμπληρωματικό ρόλο και πιο αμυντική στάση έρχεται ένας σχεδόν σπαρακτικός μονόλογος και εμφανίζονται τα όριά του ενώ αποκαλύπτεται μπροστά στο θεατή η εσωτερική δύναμη και η αλήθεια των χαρακτήρων.

Οι σκηνικές μεταβάσεις κάθε ημέρας που περνάει μαζί το ζευγάρι γίνονται μαεστρικά και ντύνονται με προσεκτικά επιλεγμένα τραγούδια τόσο για να μπει ο θεατής στο κλίμα της επόμενης σκηνής όσο και να πάρει μία ανάσα από τη σαρωτική ροή της παράστασης. Μην ξεχνάμε οτι και ο τίτλος της παράστασης “θέλω να μου κρατάς το χέρι” είναι εμπνευσμένος από το αντίστοιχο τραγούδι των beatles…

Η παράσταση παίζεται Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και την Κυριακή στις 19:00. Εισιτήρια στο more.com