Η φιλανθρωπική δράση της MacKenzie Scott μετά το διαζύγιο με τον Jeff Bezos της Amazon

Η φιλανθρωπική δράση της MacKenzie Scott μετά το διαζύγιο με τον Jeff Bezos της Amazon

Από το διαζύγιο με τον Jeff Bezos, η MacKenzie Scott έχει δωρίσει δισεκατομμύρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην αλλαγή της κοινωνίας
bezos scott

Η MacKenzie Scott, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, έχει πουλήσει μετοχές της Amazon αξίας 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου το 25% του μεριδίου της στην εταιρεία.

Σύμφωνα με αρχεία ρυθμιστικών αρχών, η Scott πούλησε 65,3 εκατομμύρια μετοχές της Amazon.com Inc. το περασμένο έτος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αξία του ποσοστού ιδιοκτησίας της στην Amazon.

Η MacKenzie Scott και ο Jeff Bezos πήραν διαζύγιο όταν η Scott ανακάλυψε συνομιλίες και φωτογραφίες του Bezos με την ερωμένη του μετά από 25 χρόνια γάμου.

Μετά το διαζύγιό της από τον Jeff Bezos το 2019, η MacKenzie Scott έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο επιφανείς φιλάνθρωπους στον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι κατέχει περίπου το 4% των μετοχών της Amazon μετά το διαζύγιο, οι φιλανθρωπικές της προσπάθειες έχουν μειώσει σημαντικά το μερίδιό της τα τελευταία χρόνια.

Παρά ταύτα, η εκτιμώμενη περιουσία της εκτιμάται κοντά στα 37 δισεκατομμύρια δολλάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Μόνο το 2023, δώρισε πάνω από 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, τονίζοντας τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών θεμάτων.

Μέσω των φιλανθρωπικών της προσπαθειών, η Scott επιδιώκει να κάνει ουσιαστική διαφορά στις ζωές ατόμων και κοινοτήτων που το έχουν ανάγκη.