Γιατί η γάτα μου δε θέλει χάδια;

Γιατί η γάτα μου δε θέλει χάδια;

Γιατί μπορεί η γάτα να μην επιζητά τα χάδια σας, χρειάζεται να σας προβληματίσει; Τι να κάνετε αν θέλετε να το αλλάξετε
Γάτα χάδια

Οι γάτες, είναι γνωστές για τις απρόβλεπτες συμπεριφορές τους. Όσοι έχουν γάτα, συχνά βιώνουν στιγμές που εκεί ξαφνικά ενώ ζητάει και θέλει χάδια, μετά από κάποια ώρα ή και σχετικά γρήγορα αντιδρά επιθετικά, συνήθως με δάγκωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνατε κάτι λάθος ή ότι η γάτα σας δεν σας αγαπάει. Απλά οι γάτες έχουν τα δικά τους ξεκάθαρα όρια στην αντοχή ερεθισμάτων.

Οι γάτες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την ανοχή τους σε σωματική επαφή και την κοινωνικοποίηση. Είναι σημαντικό να αφήνετε τη γάτα να επιλέγει πότε και πώς θα επιδιώξει επαφή. Μερικές γάτες ανέχονται λιγότερα χάδια από άλλες και ενοχλούνται ευκολότερα από διάφορα ερεθίσματα.

Σκεφτείτε εσάς, να μη σας αρέσουν τα χάδια και ο σύντροφος σας να έρχεται συνέχεια να σας χαϊδεύει, αυτό καταντάει ενοχλητικό ακόμα κι αν το κάνει με απόλυτα καλό σκοπό

Όταν μια γάτα δείχνει σημάδια υπερδιέγερσης, όπως υπερκινητικότητα, γρύλισμα, διαστολή των κόρων των ματιών, τρεμόπαιγμα του δέρματος ή της ουράς, σύρσιμο στο πάτωμα και μοιάζει έτοιμη για επίθεση είναι σημαντικό να σταματήσετε την επαφή και να δώσετε χώρο στη γάτα να ηρεμήσει.

Γάτα λιχουδιά

Για να αποφύγετε την ενόχληση της γάτα σας, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τη χαϊδέψετε, συνδυάστε τα χάδια με λιχουδιές, μην τη χαϊδεύετε έντονα και παρατηρήστε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά της, και, αν αυτό είναι εφικτό, σταδιακά αυξήστε το χρόνο που παίζετε μαζί της. Επιπλέον, είναι σημαντικό να παρέχετε στη γάτα σας παιχνίδια που της επιτρέπουν να εκτονώνει τον εκνευρισμό της με ασφαλή τρόπο.

Εφόσον σεβόμαστε τα όρια και τις ανάγκες της γάτας, είναι πιθανότερο να επιζητά τα χάδια και την παρέα μας στο μέλλον.