Νέα έκθεση με έργα του Γιάννη Τσαρούχη

Νέα έκθεση με έργα του Γιάννη Τσαρούχη

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει μια σημαντική έκθεση με έργα του καλλιτέχνη, διαρθρωμένα σε οκτώ θεματικές ενότητες.
tsarouxis

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι φιλοξενεί την έκθεση ‘Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής‘ από τις 10 Φεβρουαρίου, επιδεικνύοντας αντιπροσωπευτικά έργα του Γιάννη Τσαρούχη. Η έκθεση, χωρισμένη σε οκτώ κατηγορίες, περιλαμβάνει Τοπία, Σπίτια, Στολές, Πορτρέτα, Θρησκευτικά, Μυθολογικά, Άνθρωποι με φτερά και Νεκρές Φύσεις.

Η έκθεση εξερευνά τη σχέση του Τσαρούχη με τη φύση και τα χρώματα, παρουσιάζοντας έργα από διάφορες φάσεις της δημιουργίας του, συνδυάζοντας φυσικά τοπία με φανταστικές εικόνες και σκηνικά. Ο Τσαρούχης, μέσω της τέχνης του, επιδιώκει να αποτυπώσει σύγχρονες φιγούρες και κοστούμια σε θρησκευτικά και μυθολογικά θέματα, όπως κάνανε οι καλλιτέχνες πριν τον 19ο αιώνα, επιδιώκοντας πιστότητα στο μύθο.

Επιπλέον, η έκθεση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου ‘Μαθήματα Ζωγραφικής’ από το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και τις Εκδόσεις Άγρα, αποτελώντας μια συλλογή των μαθημάτων που έδωσε ο Τσαρούχης το 1981. Στην έκθεση φιλοξενούνται επίσης εργασίες του Τσαρούχη από την περίοδο που δίδαξε στο Παρίσι, σε συνεργασία με τη Lila de Nobili και άλλους Γάλλους καλλιτέχνες.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην κυρία Νίκη Γρυπάρη (πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη), ενώ προγραμματίζονται και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στον κόσμο του Τσαρούχη και να εμπνευστούν από την τέχνη του.

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Τηλ. 210 80 62 636 Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 15:00