Οι 10 πιο φιλόξενοι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το booking.com

Οι 10 πιο φιλόξενοι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το booking.com

Η Ερμούπολη της Σύρου ανάμεσα στους 10 πιο φιλόξενους προορισμούς στην ετήσια λίστα που ανακοίνωσε το booking.com. Στην κορυφή η Arraial d'Ajuda της Βραζιλίας
Οι 10 πιο φιλόξενοι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το booking.com

Αν είστε άνθρωπος της περιπέτειας και τον ταξιδιών και στην αναζήτηση του επόμενου προορισμού σας κύριο ρόλο παίζει η σε αξεπέραστη φιλοξενία, η λίστα του booking.com ίσως είναι αυτό που ψάχνετε. Με βάση την ανάλυση 309 εκατομμυρίων αξιολογήσεων από τους χρήστες του, το Booking.com παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους προορισμούς για φιλόξενη διαμονή παγκοσμίως. Στη λίστα βρίσκεται και η Ερμούπολη της Σύρου στη 2η θέση

Οι 10 πιο φιλόξενοι προορισμοί σύμφωνα με το Booking.com είναι:

Arraial d'Ajuda, Βραζιλία
Arraial d'Ajuda, Βραζιλία

Arraial d’Ajuda, Βραζιλία

Το Arraial d’Ajuda, στη Βραζιλία, είναι μια γοητευτική πόλη νότια του Porto Seguro, ξακουστή ως ένα από τους κορυφαίους παραλιακούς προορισμούς στη Βραζιλία. Αντίθετα όμως από τον πολυσύχναστο Porto Seguro, το Arraial d’Ajuda προσφέρει μια ήρεμη και ξεκούραστη ατμόσφαιρα, με εκπληκτικές παραλίες, ιδανικές για όσους επιθυμούν μία αναζωογονητική εμπειρία το 2024.

Οι ταξιδιώτες θα ενθουσιαστούν με την πανέμορφη αρχιτεκτονική, τα πολύχρωμα σπίτια και την ιστορική εκκλησία Nossa Senhora d’Ajuda, μία από τις αρχαιότερες καθολικές εκκλησίες στη Βραζιλία. Oι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την τοπική κουζίνα, να επισκεφθούν καταστήματα χειροτεχνίας ή απλά να απορροφηθούν από τον ζωντανό ρυθμό αυτού του μέρους

Ερμούπολη
Ερμούπολη

Ερμούπολη, Σύρος

Η Ερμούπολη είναι η εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Σύρου στις Κυκλάδες, διακρίνεται για τη βενετσιάνικη φινέτσα της και την εξαιρετική νεοκλασική αρχιτεκτονική της, με τα ελκυστικά παστέλ χρώματα που κάνουν αυτή την πόλη στην χτισμένη στην απότομη πλαγιά να ξεχωρίζει. Οι ταξιδιώτες μπορούν να περιπλανηθούν στα μικρά δρομάκια και τις στενές σοκακιές, απολαμβάνοντας υπέροχα αξιοθέατα όπως η Πλατεία Μιαούλη, ένα ιστορικό μαρμάρινο τετράγωνο στο κέντρο της Ερμούπολης, και το δημαρχείο της πόλης με την εντυπωσιακή σκάλα των 15 μέτρων που οδηγεί στην κύρια είσοδο του κτιρίου.

Viana do Castelo, Πορτογαλία
Viana do Castelo, Πορτογαλία

Viana do Castelo, Πορτογαλία

Στον βόρειο Πορτογαλία και λιγότερο από μία ώρα οδήγηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτο, η γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Viana do Castelo συνδυάζει αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια, σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους και έντονο πολιτισμό σε έναν προορισμό.

Η γραφική πόλη είναι διάσημη για την ναυτική της κληρονομιά, που αντικατοπτρίζεται σε αξιοθέατα όπως το Ναυπηγείο Μουσείο και το Gil Eannes, ένα πρώην νοσοκομειακό πλοίο που έχει μετατραπεί σε μουσείο. Η πόλη είναι γεμάτη με παλάτια, εκκλησίες και μοναστήρια διαφόρων ιστορικών περιόδων, από τη Αναγέννηση μέχρι το Μπαρόκ και το Αρτ Ντέκο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το εμβληματικό Ιερό Καταφύγιο της Σάντα Λουίζα που προσφέρει πανοραμικές θέες και μια εντυπωσιακή βασιλική.

Daylesford, Αυστραλία
Daylesford, Αυστραλία

Daylesford, Αυστραλία

Η ειδυλλιακή πόλη του Daylesford, που βρίσκεται στις παρυφές της Βικτόρια στην Αυστραλία κάτι παραπάνω από 100χλμ από τη Μελβούρνη, είναι γνωστή για τις φυσικές της ιαματικές πηγές, την ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή και τις παγκοσμίου κλάσης σπα υπηρεσίες.

Το τοπίο της περιοχής, που αποτελείται από ήρεμες λίμνες και πλούσια δάση, την καθιστά τον τέλειο προορισμό για όσους αναζητούν ξεκούραση και χαλάρωση. Οι Βοτανικοί Κήποι Wombat Hill, που βρίσκονται στην κορυφή ενός σβησμένου ηφαιστείου, αποτελούν τον ιδανικό χώρο για κάθε λάτρη της φύσης.

grindelwald
grindelwald

Grindelwald, Ελβετία

Το Grindelwald βρίσκεται στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων, σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Περιτριγυρισμένο από εμβληματικές κορυφές όπως ο Eiger και η Jungfrau, αποτελεί έναν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το Grindelwald μεταμορφώνεται σε έναν κόσμο καλυμμένο από χιόνι, προσφέροντας την ευκαιρία σε όσους την επισκεφτούν για ατελείωτες ώρες σκι και σνόουμπορντ. Το ταξίδι με τον γραναζωτό σιδηρόδρομο προς το Jungfraujoch, την “Κορυφή της Ευρώπης”, αποτελεί μια απαραίτητη εμπειρία για όσους αναζητούν θέα που κόβει την ανάσα.

Moab
Moab

Το Moab, στην καρδιά της ερήμου της Utah των Ηνωμένων Πολιτείων, αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης. Διάσημο για την πρόσβαση σε δύο από τα πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, το Arches και το Canyonlands, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και οδήγηση με οχήματα offroad.

Η περιοχή έχει καταστεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κάμπινγκ, της αναρρίχησης και του rafting, προσφέροντας εκπληκτικά τοπία φυσικής ομορφιάς που κόβουν την ανάσα.

Uzes, Γαλλία
Uzes, Γαλλία

Uzes, Γαλλία

Το Uzès στη Γαλλία, είναι μια πανέμορφη μεσαιωνική πόλη που προσελκύει επισκέπτες με την αρχιτεκτονική της ομορφιά και την ιστορική της ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στην περιοχή της Προβηγκίας, κοντά στο Νίμ, και διακρίνεται για τα στενά της δρομάκια, τις παλιές αγορές και τα εντυπωσιακά παλάτια και εκκλησίες.

Είναι γνωστή για την Place aux Herbes, μια μεγάλη πλατεία με φημισμένη αγορά όπου πωλούνται τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και να εξερευνήσουν τα πολλά ιστορικά μνημεία, όπως το Παλάτι του Uzès και τον περίφημο Πύργο του Βασιλιά.

Mazatlan, Μεξικό
Mazatlan, Μεξικό

Mazatlan, Μεξικό

Το Mazatlán, στο Μεξικό, είναι μια παραλιακή πόλη που αποκαλείται συχνά «Η Πέρλα του Ειρηνικού», χάρη στις μαγευτικές της ακτές και την ζωντανή ατμόσφαιρα. Αυτή η πόλη συνδυάζει την ιστορική της κληρονομιά με σύγχρονες ανέσεις, προσφέροντας πανέμορφα παλιά κτίρια στο Ιστορικό Κέντρο και πολυτελή θέρετρα κατά μήκος της ακτής.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα, να εξερευνήσουν τα τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκο θαλασσινό και να συμμετέχουν σε διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως κολύμβηση, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα. Το Mazatlán είναι επίσης γνωστό για το φεστιβάλ Καρναβαλιού του, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν με παρελάσεις, μουσική και χορό.

jaisalmer
jaisalmer

Jaisalmer, Ινδία

Γνωστή ως η «Χρυσή Πόλη» λόγω της κίτρινης άμμου και του κίτρινου αμμόλιθου που χρησιμοποιείται σε κάθε αρχιτεκτονική της πόλης, η Jaisalmer αποτελεί έναν γραφικό προορισμό στη δυτική πολιτεία του Ραζαστάν της Ινδίας, στην καρδιά της Έρημου Θαρ.

Το πιο εμβληματικό αξιοθέατο της πόλης είναι το Φρούριο Jaisalmer, ένας ιστορικός τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με επτά ναούς εντός του φρουρίου και είναι ένα από τα ελάχιστα φρούρια στον κόσμο όπου κατοικεί ακόμη ένα μέρος του πληθυσμού της πόλης. Μοιάζει με ένα τεράστιο κάστρο από άμμο που φαίνεται να αναδύεται από την έρημο, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα προς επίσκεψη.

fujikawaguchiko
fujikawaguchiko

Fujikawaguchiko, Ιαπωνία

Ο τελευταίος προορισμός της λίστας βρίσκεται στη βάση του εμβληματικού όρους Fuji, το Fujikawaguchiko προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικού πλούτου. Η πόλη λειτουργεί ως πύλη προς την περιοχή των Πέντε Λιμνών του Fuji, προσφέροντας στους ταξιδιώτες εύκολη πρόσβαση στη Λίμνη Καβαγκούτσι, το μονοπάτι Yoshida και τις πολλές ιαματικές πηγές της περιοχής.

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, το tελεφερίκ Kachi Kachi μεταφέρει τους επισκέπτες στο παρατηρητήριο του Όρους Tenjo για ανεπανάληπτες εικόνες. Πίσω στην πόλη, το Μουσείο Τέχνης Kubota Itchiku εκθέτει τα έργα του καλλιτέχνη που αναβίωσε την τέχνη της βαφής μεταξιού για τη διακόσμηση περίπλοκων κιμονό.