Οικογενειακή προσπάθεια για τη διάσωση μικρού ελέφαντα από την οικογένειά του

Οικογενειακή προσπάθεια για τη διάσωση μικρού ελέφαντα από την οικογένειά του

Δείτε πώς μια οικογένεια ελεφάντων ενώνει τις δυνάμεις της για να σώσει ένα μωρό από τη λάσπη
elephant mud

Ένα πολύ μικρό ελεφαντάκι βρέθηκε παγιδευμένο σε μια λασπώδη περιοχή, αδυνατώντας να βγει μέχρι που η οικογένειά του έσπευσε στη διάσωσή του.

Στο Εθνικό Πάρκο Addo Elephant της Νοτίου Αφρικής οι ελέφαντες, μεγάλοι και μικροί, κατευθύνθηκαν σε μια μικρή λιμνούλα λασπωμένου νερού. Οι μεγαλύτεροι είχαν ήδη πιει νερό και τώρα ήταν η σειρά των μικρότερων. Το πιο χαριτωμένο μωρό ανάμεσα στα μεγαλύτερα αδέλφια του προσπάθησε κι αυτό να πιει νερό. Λόγω του μικρού μεγέθους του, έπρεπε να πλησιάσει πολύ την άκρη του νερού για να μπορέσει να πιει.

Σε μικρό χρονικό διάστημα, το μωρό έπεσε με το πρόσωπο στο λασπωμένο νερό και εξαφανίστηκε. Ένας άμεσος πανικός επικράτησε σε όλο το κοπάδι· οι ελέφαντες που βρίσκονταν πιο κοντά στο νερό έσπευσαν να το βοηθήσουν, απλώνοντας απεγνωσμένα τις προβοσκίδες τους προσπαθώντας να τραβήξουν έξω το μικρό. Σχεδόν όλο το κοπάδι προσπαθούσε, αλλά το μωρό ήταν πολύ μικρό και αδύναμο για να αρπάξει οποιαδήποτε από τις απλωμένες προβοσκίδες.

Αλλά τότε, ένα μέλος του κοπαδιού κατέβηκε και μπήκε στο νερό μαζί με το μωρό και τότε ακόμα ένας μεγαλύτερος ελέφαντα μπήκε στο νερό, και μαζί οι δύο μεγαλύτεροι ελέφαντες κατάφεραν να βγάλουν το κουρασμένο μωρό έξω από τη λάσπη.

Δείτε το βίντεο