Το Lonely Planet συμπεριλαμβάνει το σαρακήνικο στη Μήλο στις Top 20 παραλίες του κόσμου

Το Lonely Planet συμπεριλαμβάνει το σαρακήνικο στη Μήλο στις Top 20 παραλίες του κόσμου

Η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο, ένα από τα κορυφαία παραθαλάσσια αξιοθέατα παγκοσμίως, σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Lonely Planet
Σαρακίνικο, Μήλος

Στον κατάλογο των καλύτερων 20 παραλιών που περιλαμβάνουν τα πανέμορφα νερά της Χαβάης, της Βραζιλίας, και της Ταϊλάνδης, ξεχωρίζει επίσης η εντυπωσιακή παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο.

Η πρόσφατη ενημέρωση της λίστας του Lonely Planet για τις 20 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο συμπεριλαμβάνει το Σαρακήνικο στην πέμπτη θέση, χαρακτηρίζοντάς την ως μια ιδιαίτερη παραλία με ηφαιστειακούς βράχους που αναδεικνύονται σε ένα καταπράσινο τοπίο του Αιγαίου.

Η ανεπανάληπτη ομορφιά και τα καθαρά νερά του Σαρακήνικο προσφέρουν ανεκτίμητες στιγμές χαλάρωσης, παρά την έλλειψη οργανωμένων υπηρεσιών. Η διαβρωτική δράση των κυμάτων και των ανέμων έχει σμιλέψει τους βράχους, δημιουργώντας ένα τοπίο ιδανικό για εξερεύνηση.

Όπως τονίζουν και οι ίδιοι στο άρθρο τους, για μια πιο ήσυχη εμπειρία, προτείνεται η επίσκεψη κατά τους μήνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ή να προτιμήσετε τις πρωινές ώρες, για να αποφύγετε τον συνωστισμό.

Ποιές άλλες παραλίες ήταν στη λίστα;

byron bay
byron bay

The Pass, Byron Bay, Νότια Νέα Ουαλία, Αυστραλία

Ονειρικό μέρος για σέρφερς το The Pass αλλά και για εξερευνήσεις στο υποτροπικό δάσος, που φιλοξενεί κοάλα και γαλοπούλες, ή για έναν περίπατο με ξεναγό για να μάθετε για τους πρώτες φυλλές της περιοχής. Με προσβάσιμα μονοπάτια και εκπληκτική θέα, το The Pass είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις του σερφ.

ipanema copacabana
ipanema copacabana

Ipanema, Rio De Janeiro, Βραζιλία

Στην παραλία Ipanema, το ηλιοβασίλεμα κερδίζει το χειροκρότημα και η ζωντανή τοπική σκηνή αντανακλά τη γοητεία του Ρίο. Με τους ναυαγοσωστικούς σταθμούς της να λειτουργούν ως πολιτιστικοί δείκτες, από το μοντέρνο Posto 9 μέχρι την Praia Farme, υπάρχει ένα σημείο για όλους. Ασχοληθείτε με τα αθλήματα στην παραλία ή απλά απολαύστε την ομορφιά αυτής της εμβληματικής περιοχής, όπου ο παλμός της καρδιάς του Ρίο είναι πιο έντονος.

krabi thailand
krabi thailand

Ao Maya, Ko Phi-Phi, Krabi, Ταϊλάνδη

Αυτό το κάποτε καλά κρυμμένο διαμάντι που όμως έγινε παγκόσμιο σύμβολο από τον κινηματογράφο, η εμβληματική παραλία από την ταινία The Beach του 2000, το Ao Maya μαγεύει με τους ασβεστολιθικούς βράχους και τα τιρκουάζ νερά του. Αυτή η παραλία προσφέρει τώρα ένα βιώσιμο κομμάτι του παραδείσου, με αυστηρούς κανονισμούς για τους επισκέπτες που διασφαλίζουν τη διατήρησή της.

mnemba island
mnemba island

Mnemba Island, Ζανζιβάρη, Τανζανία

Το νησί Mnemba, αν και για πιο ακριβά πορτοφόλια, προσφέρει μια απόδραση στον παράδεισο, με λευκές αμμώδεις παραλίες που όμως προορίζονται μόνο για τους επισκέπτες του θέρετρου andBeyond. Αφεθείτε στην πολυτέλεια, την ιδιωτικότητα και σε μερικές από τις καλύτερες υποβρύχιες περιπέτειες στον κόσμο, καθιστώντας το, το απόλυτο καταφύγιο μετά τη συγκίνηση που θα σας προκαλέσει ένα σαφάρι στην Τανζανία.

sarakiniko woman
sarakiniko woman

Σαρακήνικο, Μήλος

Το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, με τα ηλιοκαμένα ηφαιστειακά βράχια και τα γαλαζοπράσινα νερά, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία παραλίας. Εξερευνήστε τις σπηλιές και τους βράχους του, βουτήξτε στα κρυστάλλινα νερά και θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα που μεταμορφώνει τους αλαβάστρινους βράχους σε ένα θέαμα φυσικής ομορφιάς. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας προμήθειες και απολαύστε την ηρεμία αυτού του θησαυρού του Αιγαίου ειδικά κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

chesterman beach
chesterman beach

Παραλία Chesterman, Vancouver Island, British Columbia, Καναδάς

Η παραλία Chesterman δεν είναι απλώς ένας παράδεισος για σέρφερ, αλλά ένα καταφύγιο όπου η ομορφιά της φύσης ξεδιπλώνεται από την αυγή μέχρι το σούρουπο. Είτε πρόκειται για σέρφινγκ, είτε για καγιάκ, είτε για εξερεύνηση των παλιρροιακών λιμνών, κάθε δραστηριότητα σας φέρνει πιο κοντά στα θαύματα του βορειοδυτικού Ειρηνικού. Ζήστε το δέος της παρατήρησης φαλαινών ή τη γαλήνη της γιόγκα στην παραλία σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον.

colombia
colombia

Cabo San Juan del Guía, Parque Nacional Natural Tayrona, Κολομβία

Κρυμμένο μέσα στο καταπράσινο Εθνικό Πάρκο Tayrona της Κολομβίας, το Cabo San Juan del Guía είναι ένας τροπικός παράδεισος με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Το ταξίδι εδώ θα ανταμείψει τον επισκέπτη με ένα μαγευτικό τοπίο. Με φιλικά προς το περιβάλλον καταλύματα και δέσμευση για τη διατήρηση, πρόκειται για μια παραθαλάσσια εμπειρία που αντηχεί στην ψυχή.

seychelles
seychelles

Anse Source d’Argent, La Digue, Σεϋχέλλες

Η Anse Source d’Argent είναι μια ονειρική απόδραση στην πιο γραφική παραλία του κόσμου, όπου οι γρανιτένιοι ογκόλιθοι συναντούν τα κρυστάλλινα νερά. Η παραλία αυτή, προσφέρει όχι μόνο εκπληκτική θέα, αλλά και ένα ταξίδι στην ιστορία και τη φύση, που συμπληρώνεται από τη γλυκιά απόλαυση φρέσκων καρύδων και χυμών φρούτων.

playa balandra
playa balandra

Playa Balandra, México

Με ρηχά νερά και γαλήνια ομορφιά, η Playa Balandra είναι ένας οικογενειακός παράδεισος. Ο περιορισμένος αριθμός επισκεπτών εξασφαλίζει μια ήρεμη εμπειρία, περιτριγυρισμένη από το μεγαλείο της φύσης. Κάντε καγιάκ, κωπηλασία ή εξερευνήστε την πλούσια θαλάσσια ζωή στις λιμνούλες παλίρροιας, κάνοντας κάθε στιγμή στην Balandra μια αξέχαστη ανάμνηση.

punta paloma
punta paloma

Punta Paloma, Cádiz, Ισπανία

Η γοητεία της Punta Paloma έγκειται στους εκπληκτικούς αμμόλοφους, τα καθαρά νερά και τη μαγευτική θέα του στενού του Γιβραλτάρ. Από φυσικά λασπόλουτρα μέχρι περιπέτειες με kitesurfing, αυτή η παραλία προσφέρει ποικίλες εμπειρίες μέσα σε τοπία που κόβουν την ανάσα. Είτε εξερευνείτε με άλογα είτε πίνετε tinto con limón, η Punta Paloma υπόσχεται αξέχαστες στιγμές.