Επιστροφή των δωρεάν πολιτιστικών ξεναγήσεων στην Αθήνα

Επιστροφή των δωρεάν πολιτιστικών ξεναγήσεων στην Αθήνα

Ανακαλύψτε την πλούσια κληρονομιά της Αθήνας μέσα από μια σειρά δωρεάν ξεναγήσεων που διοργανώνει ο ΟΠΑΝΔΑ στις 18 Φεβρουαρίου από έμπειρους ξεναγούς
Εθνικός κήπος

Νέο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στα ιστορικά σημεία της Αθήνας, προσφέρει ο ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας για να εμπλουτίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Ο ΟΠΑΝΔΑ, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, είναι ένας δημοτικός οργανισμός που έχει ως κύριο στόχο την προώθηση και την υποστήριξη δράσεων και προγραμμάτων που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία στην πόλη της Αθήνας.

Η πρώτη ημερομηνία ξεναγήσεων είναι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, καθοδηγούμενοι από διπλωματούχους ξεναγούς.

Πώς να Συμμετάσχετε

Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις απαιτείται κράτηση θέσης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας opandaxenagiseis.gr. Πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν να ληφθούν μέσω του email kete@opanda.gr ή τηλεφωνικά στο 210 7232603 & 210 7232604, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 15:00.

Σημειώσεις για τους Συμμετέχοντες

Σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι το κόστος εισόδου στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους δεν καλύπτεται από την οργάνωση και επιβαρύνει αποκλειστικά τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα Ξεναγήσεων

  • Λόφοι γύρω από την Ακρόπολη: Συγκέντρωση στον Ναό Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στις 10:30, ξεναγός Άννα Μπενάκη (εως 40 άτομα).
  • Εθνικός Κήπος: Είσοδος από Βασ. Σοφίας στις 10:30, ξεναγός Γεωργία Τόγκα (εως 40 άτομα).
  • Αρχαία Αγορά: Είσοδος από οδό Αδριανού στις 10:30, ξεναγός Τζέμμα Οικονομοπούλου (εως 40 άτομα).
  • Επιγραφικό Μουσείο: Είσοδος μουσείου στις 10:30, Τοσίτσα 1, ξεναγός Νόρα Παντελάκη (εως 40 άτομα).
  • Αρχοντικό Μπενιζέλων: Αδριανού 96 στις 11:00, Πλάκα, ξεναγός Άρτεμις Σκουμπουρδή (εως 200 άτομα).