Η Αυστραλία νομιμοποιεί το Δικαίωμα στην Αποσύνδεση των εργαζομένων

Η Αυστραλία νομιμοποιεί το Δικαίωμα στην Αποσύνδεση των εργαζομένων

Η Αυστραλία προωθεί νομοθεσία για το δικαίωμα στην αποσύνδεση, επιτρέποντας στους εργαζομένους να αγνοούν εργασιακές επικοινωνίες εκτός ωραρίου. Ο νόμος στοχεύει στη μείωση του στρες και της απλήρωτης εργασίας
australia disconnect

Μετά τη Γαλλία και η Αυστραλία βάζει τέλος στην εποχή της ατελείωτης εργασιακής διαθεσιμότητας με μια πρωτοποριακή νομοθεσία που επιτρέπει στους εργαζόμενους να “αποσυνδέονται” από την εργασία μετά τις ώρες. Η νομοθεσία στοχεύει στην ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Ο Πρωθυπουργός Albanese τόνισε την ανάγκη για προστασία των εργαζομένων από την συνεχή διαθεσιμότητα, ενώ ο ηγέτης του Πράσινου Κόμματος, Adam Bandt, υποστήριξε ότι ο νόμος θα προστατεύσει τους ανθρώπους από την απλήρωτη εργασία.

Ουσιαστικά αυτό που λέμε είναι οτι αν κάποιος δεν πληρώνεται για 24 ώρες δε θα έπρεπε να τιμωρείται αν δεν είναι διαθέσιμος 24 ώρες την ημέρα
– Anthony Albanese – Πρωθυπουργός Αυστραλίας

Το δικαίωμα στην αποσύνδεση

Με τη νέα νομοθεσία, η Αυστραλία αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση του στρες και της υπερβολικής εργασίας, επιτρέποντας στους εργαζομένους να αποφεύγουν τις επαγγελματικές επικοινωνίες εκτός ωραρίου. Αυτό θα ενισχύσει την ευημερία και θα προστατεύσει τους εργαζομένους από την απλήρωτη εργασία.

Παρ’ όλες τις θετικές προοπτικές, η πρόκληση της αντίστασης από τον επιχειρηματικό κόσμο υπογραμμίζει την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ των εργασιακών αναγκών και της προσωπικής ζωής των εργαζομένων.