Τα πιο εκπληκτικά βιβλιοπωλεία του κόσμου

Τα πιο εκπληκτικά βιβλιοπωλεία του κόσμου

Εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία από όλο το κόσμο που οι αξίζει να επισκεφτείτε στα ταξίδια σας
el ateneo feat

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία κυριαρχεί και ο ψηφιακός πολιτισμός εξαπλώνεται με αστραπιαία ταχύτητα, υπάρχουν ακόμα οάσεις γνώσης και πολιτισμού που αντιστέκονται σθεναρά στο ρεύμα των καιρών.

Τα βιβλιοπωλεία, αυτοί οι ναοί του πνευματικού κόσμου, παραμένουν ζωτικά σημεία συνάντησης για τους λάτρεις της ανάγνωσης, προσφέροντας ένα χώρο προς την ανεξερεύνητη γνώση και την απέραντη φαντασία. Από παραδοσιακά και ιστορικά έως πιο σύγχρονα και καινοτόμα, κάθε βιβλιοπωλείο με τη μοναδική του ατμόσφαιρα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό. Ακολουθεί μια λίστα με 6 εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία από όλον τον κόσμο, που όσοι είναι τυχεροί μπορούν να τα επισκεφτούν.

atlantis books
atlantis books

Atlantis Books, Σαντορίνη

Κάτι που ξεκίνησε ως αστείο”,  λέει ο Craig Walzer από το Atlantis Books, το εμβληματικό βιβλιοπωλείο που ίδρυσε μαζί με πέντε φίλους του ίσως στον πιο τουριστικό οικισμό όλης της χώρας, στην Οία της Σαντορίνης το 2004. Ο Craig Walzer είναι Αμερικανός που σπούδαζε στο εξωτερικό και όταν επισκέφθηκε το γραφικό ελληνικό νησί με φίλους του, εκτός τουριστικής σαιζόν σκέφτηκε να ανοίξει ένα κατάστημα γεμάτο με τη λογοτεχνία που αγαπούσαν. Έτσι, αυτό που ξεκίνησε ως όνειρο απατηλό  που χτίστηκε με ράφια που βρήκαν από τις παραλίες και τις μάντρες της Σαντορίνης και βιβλία που άφησαν πίσω τους οι ταξιδιώτες σε διάφορα ξενοδοχεία είναι τώρα ένας πραγματικός παράδεισος για βιβλιόφιλους.

el ateneo
el ateneo

El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires, Αργεντινή

Το El Ateneo Grand Splendid στεγάζεται σε ένα χρυσοποίκιλτο κτίριο του 1919, το οποίο κάποτε ήταν θέατρο και στη συνέχεια κινηματογράφος πριν μετατραπεί σε βιβλιοπωλείο πριν από 20 χρόνια, και προσελκύει πολλούς βιβλιόφιλους περισσότερο για τη διακόσμηση και την αρχιτεκτονική του παρά για τα 120.000 και πλέον, κυρίως ισπανόφωνα βιβλία που προσφέρει. Η σκηνή, όπου κάποτε εμφανίζονταν μερικοί από τους πιο διάσημους χορευτές φλαμένκο της χώρας, διαθέτει τώρα μπαρ και καθίσματα από τα οποία μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ διαβάζοντας ή παρατηρώντας τον κόσμο.

jazzhole lagos
jazzhole lagos

Jazzhole, Lagos

Χωμένο στο ισόγειο ενός κατειλημμένου κτιρίου στην πολυσύχναστη γειτονιά Ikoyi του Λάγος στη Νιγηρία βρίσκεται το Jazzhole, το οποίο είναι σίγουρα ένα δημοφιλές και καθιερωμένο βιβλιοπωλείο. Αλλά, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το κατάστημα είναι επίσης εν μέρει δισκοπωλείο, εν μέρει καφέ, εν μέρει χώρος κοινότητας και, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ένας οικείος χώρος παραστάσεων για το αστέρι των Afrobeats Tiwa Savage, οι παραστάσεις του οποίου μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο από το Δημόσιο Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης. Με το εκλεκτικό του απόθεμα από μυθιστορήματα, δοκίμια, βιβλία μαγειρικής, τέχνη, δίσκους και πολλά άλλα, είναι ένα λιμάνι για όσους αναζητούν άγνωστα κομμάτια από τη δεκαετία του ’70.

open house central embassy
open house central embassy

Open House, Bangkok, Ταϋλάνδη

Βρίσκεται στον έκτο όροφο του Central Embassy, ενός ουρανοξύστη 37 ορόφων.  Το κατάστημα βρίσκεται ανάμεσα σε περισσότερα από δώδεκα εστιατόρια και χώρους καθιστικού σε ολόκληρο τον όροφο του κτιρίου. Οι τοίχοι της βιβλιοθήκης του ξεπερνούν τα 6 μέτρα προς την οροφή, και η πρόσβαση γίνεται από κομψές σκάλες από γυαλί και χάλυβα. Με περισσότερους από 20.000 τίτλους που περιλαμβάνουν αγγλόφωνη και ταϊλανδέζικη λογοτεχνία, κανείς θα βρει τόνους βιβλίων ιστορίας καθώς και βιβλία τέχνης και αρχιτεκτονικής, μερικά από τα οποία αρκετά σπάνια.

otherwise rome bookshop
otherwise rome bookshop

Otherwise, Ρώμη

Το Otherwise βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής – κυριολεκτικά, αν έχετε καλό χέρι – από την Piazza Navona. Άνοιξε από τους ιδιοκτήτες του ιταλικού βιβλιοπωλείου Altroquando (το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι, και βρίσκεται στην κορυφή της τοπικής λίστας για τον παράδεισο του ιταλικού βιβλίου) σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο ρωμαϊκό εκδοτικό οίκο Edizioni E/O (ο οποίος περιλαμβάνει την Elena Ferrante μεταξύ των συγγραφέων του). Το φωτεινό εσωτερικό του Otherwise είναι πυκνό με βινιέτες και στελεχώνεται από προσωπικό που γνωρίζει πολλά για σχεδόν τα πάντα στον όροφο.

tsutaya books tokyo
tsutaya books tokyo

Tsutaya Books, Tokyo

Το Τόκιο είναι γεμάτο από συναρπαστικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός συμπλέγματος των περίπου 180 βιβλιοπωλείων μεταχειρισμένων βιβλίων στο Jimbocho, αλλά για τον παγκόσμιο ταξιδιώτη, τίποτα δεν είναι εφάμιλλο του εμβληματικού καταστήματος Tsutaya Books στο Daikanyama T-Site. Είναι πρωτίστως ένα βιβλιοπωλείο, αλλά και κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, που απλώνεται σε τρία κομψά κτίρια στην κορυφή ενός λόφου στη μοντέρνα εμπορική περιοχή Daikanyama. Αφού περιπλανηθείτε στα έξι τμήματά του – μεταξύ των οποίων βιβλία σε μετάφραση, μουσική, βίντεο και χαρτικά – μπορείτε να πιείτε ένα ποτό στο μπαρ του χώρου της βιβλιοθήκης του, ο οποίος είναι επενδεδυμένος με μια τεράστια συλλογή από vintage ιαπωνικά και αμερικανικά περιοδικά, για να προσθέσετε μια πινελιά γοητείας προηγούμενης εποχής.