Εκδηλώσεις βιβλίου και δημιουργικότητας στον καρδιά της Αθήνας με το Athens Book Space

Εκδηλώσεις βιβλίου και δημιουργικότητας στον καρδιά της Αθήνας με το Athens Book Space

athens book space

Μέσα στην πράσινη όαση του Πάρκου Ελευθερίας στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε το Athens Book Space, έναν καινοτόμο χώρο αφιερωμένο στην ανάγνωση, την ξεκούραση και τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα το βιβλίο. Από τις 16 ως τις 29 Φεβρουαρίου, το κοινό καλείται να συμμετάσχει σε μια σειρά δραστηριοτήτων, βιβλιοπαρουσιάσεων και ενός ειδικά σχεδιασμένου δημιουργικού εργαστηρίου ανάγνωσης, ανοιχτών τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Το Πάρκο Ελευθερίας μεταμορφώνονται σε έναν δυναμικό, αλληλεπιδραστικό πολιτιστικό κέντρο. Σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί ως ένας σύγχρονος χώρος για εκθέσεις, το Athens Book Space και τους πέντε νέους, ειδικά σχεδιασμένους θεματικούς κήπους, αυτή η περιοχή επαναπροσδιορίζεται σαν ένα σταυροδρόμι γνώσης, πολιτισμού και ιστορικής μνήμης. Επιπλέον, βρίσκονται υπό εξέλιξη τα σχέδια για την επανεκθεσιακή παρουσίαση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου και την κατασκευή του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα, επιδιώκοντας τη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης για τις μελλοντικές γενιές.

Το το Athens Book Space στο Πάρκο Ελευθερίας

Στην καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, το Athens Book Space αποτελεί έναν καινοτόμο συνδυασμό χώρου ανάγνωσης, χαλάρωσης και διάδρασης, με το βιβλίο να κατέχει τον κεντρικό ρόλο. Προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία για κάθε ηλικία, καθώς και 24ωρη πρόσβαση σε δωρεάν Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις με συγγραφείς, βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλά άλλα, το Athens Book Space προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει το νέο πολιτιστικό στολίδι της Αθήνας, υπό τη διαχείριση της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Εμπειρίες στο Πάρκο Ελευθερίας

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την εικαστική έκθεση «The condition of (im)-Possibility: The Invaders», που πραγματοποιείται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και υπό την επιμέλεια της δρ. Εύας Κέκου. Η έκθεση εξερευνά τη συνθήκη των άπειρων δυνατοτήτων μέσα από μια μαθηματική προοπτική, προσφέροντας μια βαθύτερη κατανόηση για τις δυνατότητες αλλαγής και την αντίληψη αυτών των μεταβολών. Συμπληρωματικά, η έκθεση φιλοξενεί δύο εικαστικές performances από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη και την Jennifer Nelson, ενώ προγραμματίζονται ξεναγήσεις με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για πολιτιστική εμπλοκή και διάδραση.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, 18:00

«Αποθήκη Ανθρώπων» Ειρήνη Δερμιτζάκη

Μια Ελληνίδα ηθοποιός μεταναστεύει στο Λονδίνο και πιάνει δουλειά σε ένα γηροκομείο, όπου φροντίζει ασθενείς με άνοια. Εκεί προσπαθεί να ξεχάσει όλα όσα την έδιωξαν από την Ελλάδα, ενόσω οι ένοικοι του γηροκομείου προσπαθούν να θυμηθούν κάτι από την περασμένη τους ζωή. Στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Αποθήκη Ανθρώπων» και στη συζήτηση γύρω από τη θεματική του θα συμμετάσχει η συγγραφέας Ειρήνη Δερμιτζάκη και η δημιουργός και διαχειρίστρια γκρουπ φροντιστών Άνοιας-Αλτσχάιμερ, Σίσσυ Μαρούλη.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 12:00-14:00

«Οι περιπέτειες του Ξάπλα»

Η φιλία ενός μικρού κοριτσιού και του αγαπημένου της φίλου, του Ξάπλα, ενός παιχνιδιάρη γατούλη δοκιμάζεται όταν νέες παρουσίες έρχονται στην αυλή της οικογένειας. Η εμφάνιση μιας περίεργης σκιάς θα απομακρύνει τους δυο φίλους, όχι όμως για πολύ καθώς οι τρεις κοτούλες η Φιφίκα, η Ριρίκα και η Πιπίτσα τον αναζητούν για να του υπενθυμίσουν την αγάπη της οικογένειας προς εκείνον. Μετά από μια περιπετειώδη ημέρα οι τέσσερις φίλοι επιστρέφουν στην αυλή του σπιτιού κάνοντας ένα ξέφρενο πάρτι. Στην εκδήλωση συμμετέχει η συγγραφέας Μαρίζα Τσαγκά και η Χριστίνα-Αλίκη Δεληβοριά-Δημαρέλου, M.Ed. Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός, Εκπ. Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00 & Σαββατοκύριακο 10:00-15:00)

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

«Οι φωνές μας μαζί»

Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι» για ενήλικο κοινό.

Οι συμμετέχοντες (ενήλικες) έρχονται σε επαφή με ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα και εξοικειώνονται με τη διαδικασία της δημιουργικής ανάγνωσης. Ταυτόχρονα αξιοποιούν ποικίλα εκφραστικά μέσα, ανακαλύπτοντας τους δρόμους που μας ανοίγει η συλλογική ανάγνωση. Σχεδιασμός και υλοποίηση: Χρήστος Χριστόπουλος.

*Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00 & Σαββατοκύριακο 10:00-15:00)

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

«Ποιος σκότωσε τον Γκράμσι»

Ο Γκράμσι που γνωρίσαμε μέχρι τώρα είναι ένας Γκράμσι λογοκριμένος. Ο Παλμίρο Τολιάτι, που διαδέχτηκε τον Γκράμσι στην ηγεσία του Κ.Κ.Ι., έδωσε μάχη προκειμένου να σώσει από τη λήθη τα Τετράδια της Φυλακής και την αλληλογραφία του. Αλλά δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα κείμενα με εκτιμήσεις και στοχασμούς που έρχονταν σε αντίθεση με τον επίσημο μαρξισμό-λενινισμό της Μόσχας. Αυτά τα κείμενα άρχισαν να γίνονται γνωστά μόνο μετά τον θάνατο του Στάλιν και του Τολιάτι, αρχής γενομένης με την πλήρη έκδοση των Τετραδίων της Φυλακής. Όλα αυτά τα στοιχεία παρατίθενται διεξοδικά και σε πλήρη μετάφραση, ώστε ο προσεκτικός αναγνώστης να είναι σε θέση να αποφασίσει μόνος του ποιος τελικά σκότωσε τον Γκράμσι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

«Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας»

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μεγάλα κεφάλαια που «αποδομούν» τα λάθη που έχουν περάσει στην Ιστορία: στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο, στους μύθους της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης, στους μύθους που αφορούν τον εικοστό αιώνα και στις διάσημες φράσεις που φέρεται να ειπώθηκαν, αλλά τελικά δεν ειπώθηκαν ποτέ, όπως αποδεικνύει ο συγγραφέας παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία και αποσπάσματα από μελέτες καταξιωμένων ιστορικών.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Είναι διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας. Ζει στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κουρασμένο μέλι», ενώ το νέο βιβλίο του «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας» έγινε best seller από τους πρώτες μήνες κυκλοφορίας του.

Αν βρεθείτε κοντά στο Πάρκο Ελευθερίας

Μην παραλείψετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή εικαστική έκθεση «The condition of (im)-Possibility: The Invaders», που πραγματοποιείται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Αυτή η συναρπαστική έκθεση, φιλοξενούμενη σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και υπό την επιμέλεια της διακεκριμένης ιστορικού τέχνης δρ. Εύας Κέκου, εξερευνά το απέραντο σύμπαν των πιθανοτήτων μέσα από μια μαθηματική διάσταση, προκαλώντας ταυτόχρονα τη σκέψη και την περιέργεια για τις αλλαγές και την αντίληψή τους. Η έκθεση περιλαμβάνει δύο μοναδικές εικαστικές performances από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη και την Jennifer Nelson, ενώ προγραμματίζονται ξεναγήσεις με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών. Με ελεύθερη είσοδο, αυτή η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία.

Είσοδος ελεύθερη (Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά).

Περισσότερες πληροφορίες για το υπαίθριο αναγνωστήριο μπορείτε να δείτε στο site του Athens Book Space
Πληροφορίες και κρατήσεις: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-18:00 & Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00)