Πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου: Δημόσια Συζήτηση με Θέμα την Αναπηρία και την Ισότητα

Πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου: Δημόσια Συζήτηση με Θέμα την Αναπηρία και την Ισότητα

Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει συζήτηση με επίκεντρο την αναπηρία και την ισότητα: Διάσημοι ομιλητές, ελεύθερη είσοδος και πλήρης προσβασιμότητα στο χώρο
Εθνικό Θέατρο, Αναπηρία και Ισότητα

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τον διάλογο για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, εστιάζοντας στην αναπηρία και την ισότητα μέσα από μια σειρά διαλέξεων. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον κεντρικό χώρο του κτηρίου Τσίλλερ, με θέμα “Αναπηρία και Ισότητα: Προκλήσεις και Προοπτικές”.

Οι Πρωταγωνιστές της Συζήτησης

Η διάλεξη θα περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου. Μεταξύ των ομιλητών βρίσκονται η Κατερίνα Βρανά, γνωστή για το stand up comedy, η Βασιλική Δρίβα, η Γεωργία Καλτσή, η οποία έχει διακριθεί στον αθλητισμό με αμαξίδιο, ο Πάνος Κατσής, επίσης stand up comedian, καθώς και η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος από την Black-Light. Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Γιώργο Πράτανο να επιμελείται την αρχισυνταξία.

Προσβασιμότητα και Ελεύθερη Είσοδος

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη ταυτόχρονης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα για όλους. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, ενώ τα δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το Εθνικό Θέατρο διασφαλίζει την πλήρη προσβασιμότητα σε χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ και οι σκύλοι-οδηγοί είναι καλοδεχούμενοι.

Σπουδαία πρωτοβουλία από το εθνικό θέατρο και ελπίζουμε και σε άλλους φορείς για παρόμοιες δράσεις σχετικά με θέματα που προκαλούν συχνά αναστολές και παρεξηγήσεις.