Βρέθηκε το κλεμμένο μπάσο του Paul McCartney μετά από 50 χρόνια

Βρέθηκε το κλεμμένο μπάσο του Paul McCartney μετά από 50 χρόνια

Ο κατασκευαστής του οργάνου βοήθησε τον Paul McCartney, τον σταρ των Beatles να βρει το χαμένο ηλεκτρικό μπάσο Höfner του 1961 που χάθηκε πριν από μισό αιώνα.
paul mccartney

Ο McCartney είχε αγοράσει το συγκεκριμένο μπάσο για περίπου 30 λίρες το 1961 γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος, επειδή ήταν αριστερόχειρας, αυτό το μπάσο του φαινόταν λιγότερο χαζό επειδή ήταν συμμετρικό (σα βιολί). Το συγκρότημα χρησιμοποίησε αυτό το όργανο στα δύο πρώτα άλμπουμ του και σε τραγούδια όπως τα “Love Me Do”, “Twist and Shout” και “She Loves You”. Λέγεται ότι κλάπηκε όταν οι Beatles έφτιαχναν το τελευταίο τους άλμπουμ, το “Let it Be”, το 1969 αλλά κανείς δεν ήξερε με σιγουριά πότε συνέβη.

Ο Paul McCartney είχει ζητήσει τη βοήθεια της κατασκευάστριας εταιρείας στον εντοπισμό του οργάνου και έτσι ένα στέλεχος της Höfner, ο Nick Wass μαζί με έναν δημοσιογράφο, τον Scott Jones βοήθησαν στην εύρεσή του μετά από περίπου 5 χρόνια έρευνας.

Ο Ian Horne, ο οποίος δούλεψε με το συγκρότημα Wings του McCartney στα μέσα της δεκαετίας του 70, ήταν η πρώτη μεγάλη ανακάλυψη τους. Ο Horne είπε ότι το μπάσο είχε κλαπεί από το πίσω μέρος του φορτηγού του στο Λονδίνο το 1972 και ότι κουβαλούσε την ενοχή αυτή σε όλη του τη ζωή. Οι ερευνητές δημοσίευσαν τις νέες πληροφορίες στον ιστότοπό τους τον Οκτώβριο.

Αφού δημοσίευσαν αυτή την εξέλιξη, κάποιος επικοινώνησε μαζί τους και είπε ότι ο πατέρας του πήρε το μπάσο. Η Jones είπε ότι ο άνδρας δεν είχε σκοπό να κλέψει το όργανο του McCartney, αλλά φοβήθηκε όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει στην πραγματικότητα και μετά από καιρό κατέληξε να το πουλήσει στον Ron Guest..

Οι Jones και Wass έψαχναν για συγγενείς του Guest, και όταν επικοινώνησαν με την οικογένειά του, η σύζυγός του ανέφερε ότι το παλιό μπάσο που έψαχναν βρισκόταν στη σοφίτα της για πολύ καιρό και το παρέδωσε, έτσι μετά από μόλις 51 χρόνια McCartney πήρε πίσω το μπάσο του.