Επιτυχημένη αντιμετώπιση εγκεφαλικής αιμορραγίας γυναίκας την ώρα που γυμναζόταν

Επιτυχημένη αντιμετώπιση εγκεφαλικής αιμορραγίας γυναίκας την ώρα που γυμναζόταν

46χρονη κατέρρευσε την ώρα που γυμναζόταν και σώθηκε χάρη στην επέμβαση του Κέντρου Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου του Ευαγγελισμού
evaggelismos

Αν και αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, όπως ελλείψεις και μακροχρόνιες λίστες αναμονής, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας 46χρονης στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η οποία υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία ενώ βρισκόταν σε γυμναστήριο.

Η γυναίκα, ενώ εκτελούσε την καθημερινή της προπόνηση, ένιωσε αιφνίδια αδιαθεσία με έναν έντονο πονοκέφαλο και πόνο στον αυχένα, μόλις η γυναίκα πήγε προς τα αποδυτήρια κατέρρευσε. Η έγκαιρη μεταφορά της στο Ευαγγελισμό και η άμεση διάγνωση επέτρεψαν την επιτυχή επέμβαση μέσω εμβολισμού, μιας μεθόδου που περιλαμβάνει τη χρήση σπειραμάτων ή στεντ για την αποκλεισμό του ανευρύσματος.

Κέντρο ανευρυσμάτων εγκεφάλου, Ευαγγελισμός

Τους τελευταίους 6 μήνες το Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου του Ευαγγελισμού, υπό την επιστημονική επίβλεψη της κας Μαρίας Πολίτη, προσφέρει προηγμένες ενδοαγγειακές θεραπείες, οι οποίες επιτρέπουν την ταχύτερη ανάρρωση των ασθενών. Οι νευροαγγειακές παθήσεις απαιτούν μια διεπιστημονική προσέγγιση για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, κάτι που το κέντρο εφαρμόζει συνδυάζοντας γνώσεις από διάφορες ιατρικές ειδικότητες.

Συνδυάζουμε τεχνογνωσία από διάφορες ιατρικές ειδικότητες – νευροχειρουργική, νευροακτινολογία, νευρολογία, εντατική θεραπεία – για να προσφέρουμε ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς μας
– Μαρία Πολίτη – Επιστημονική υπεύθυνος τμήματος

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η θεραπεία θρομβεκτομής για οξέα εγκεφαλικά επεισόδια, που προσφέρει το κέντρο, ενισχύει την πιθανότητα βελτίωσης των ασθενών, μειώνοντας τη σοβαρότητα των συνεπειών και προάγοντας την ανάκαμψη.