Πλήρης σιωπή κατά τη διάρκεια των εθνικών εξετάσεων των μαθητών στην Νότια Κορέα

Πλήρης σιωπή κατά τη διάρκεια των εθνικών εξετάσεων των μαθητών στην Νότια Κορέα

Κάθε χρόνο μια μέρα του Νοεμβρίου, ολόκληρη η Νότια Κορέα σιωπά για τρεις ολόκληρες ώρες για έναν και μόνο λόγο: τις εξετάσεις των μαθητών.
korea

Το CSAT

Το College Scholastic Ability Test είναι παρόμοιο με τις πανελλήνιες εξετάσεις στην Ελλάδα, αλλά πολύ πιο δύσκολο. Ενώ το CSAT αξιολογεί παρόμοια θέματα, το κάνει με πολύ πιο αυστηρό τρόπο, διαρκώντας συνολικά 8 ώρες. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτό για την εξέλιξη των νέων, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει κίνητρο να λάβει πολλά μέτρα για να καταστήσει την ευκαιρία εξέτασης κάθε έτους όσο το δυνατόν πιο προσιτή και δίκαιη.

Τι συμβαίνει την ημέρα των εξετάσεων;

Την ημέρα των εξετάσεων, οι επιχειρήσεις ανοίγουν πιο αργά από το κανονικό, περίπου στις 10:00 π.μ., για να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση. Επίσης εάν ένας μαθητής δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση στον χώρο εξέτασης, μπορεί να καλέσει την αστυνομία και να λάβει συνοδεία μέχρι το εξεταστικό κέντρο.

Οι εξετάσεις ξεκινούν το πρωί με την ενότητα της κορεατικής γλώσσας και μια ενότητα μαθηματικών και στη συνέχεια ακολουθεί μεσημεριανό διάλειμμα.

29874

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα ακολουθεί η πιο σημαντική ενότητα, αυτή των αγγλικών και μαζί της η μεγάλη σιωπή. Σε αυτή την ενότητα, σχεδόν οι μισές από τις ερωτήσεις απαιτούν από τους μαθητές να ακούσουν ηχογραφήσεις και να δώσουν μια απάντηση. Εξαιτίας αυτού, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει λάβει όλα τα μέτρα για να μειώσει τον εξωτερικό θόρυβο.

Πλήρης σιωπή;

Κατά τη διάρκεια της αγγλικής ενότητας του CSAT, τα αεροπλάνα δεν επιτρέπεται να προσγειωθούν! Τα αεροπλάνα που βρίσκονται στο έδαφος είναι καθηλωμένα για ολόκληρη την αγγλική ενότητα (3 ώρες) και όσα πλησιάζουν πρέπει να αποφύγουν την προσγείωση και να κάνουν κύκλους στον ουρανό μέχρι να τελειώσει η αγγλική ενότητα.

Οι στρατιωτικές αναστέλλονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα μεγάλα φορτηγά δεν επιτρέπεται να περάσουν από τις περιοχές δοκιμών, επειδή κάνουν πολύ θόρυβο και όλα αυτά γίνονται για χάρη της εκπαίδευσης των μαθητών.

Οι τρεις ώρες σιωπής μετατρέπονται σιγά σιγά σε λεπτά και σύντομα όλα επιστρέφουν στην κανονικότητα. Οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει το τμήμα των αγγλικών, και μετά τις εξετάσεις ιστορίας και τρίτης γλώσσας, η μεγάλη τους μέρα έχει επιτέλους φτάσει στο τέλος της.