Οι γυναίκες οφελούνται από τη γυμναστική σε λιγότερο χρόνο σε σχέση με τους άντρες

Οι γυναίκες οφελούνται από τη γυμναστική σε λιγότερο χρόνο σε σχέση με τους άντρες

Μελέτη αποκάλυψε οτι οι γυναίκες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στην υγεία τους, με λιγότερες ώρες γυμναστικής σε σχέση με τους άντρες
woman gym

Έρευνες ανακάλυψαν ένα “χάσμα των φύλων” μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά την άσκηση – και αυτό δείχνει να ευνοεί τις γυναίκες.

Τα δεδομένα που αναλύθηκαν από 412.000 ενήλικες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερα “οφέλη για την υγεία της καρδιάς” από την άσκηση σε σχέση με τους άνδρες. Μπορούν να έχουν τα ίδια οφέλη από την άσκηση με τους άνδρες, αλλά με λιγότερη προσπάθεια, σύμφωνα με την καθηγήτρια Martha Gulati, διευθύντρια Προληπτικής Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες.

Η ίδια εξήγησε ότι οι γυναίκες ιστορικά υστερούν σε σχέση με τους άνδρες στο πόσο συχνά ασκούνται ουσιαστικά.

Το ενδιαφέρον αυτής της μελέτης είναι ότι μάθαμε ότι οι γυναίκες μπορούν να αποκομίσουν περισσότερα από κάθε λεπτό μέτριας έως έντονης δραστηριότητας από ό,τι οι άνδρες

Η ομάδα ανέλυσε στοιχεία 22 ετών από την Εθνική Έρευνα Συνέντευξης Υγείας και δημοσίευσε τα ευρήματά της στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μπορούν να ασκούνται λιγότερο συχνά από τους άνδρες και να έχουν μεγαλύτερα οφέλη για την καρδιά. Είναι ενδιαφέρον επίσης, ότι διαπιστώθηκε πως ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε κατά 24% στις γυναίκες και κατά 15% στους άνδρες”.

Ελπίζω ότι αυτή η πρωτοποριακή έρευνα θα παρακινήσει τις γυναίκες που δεν είναι σήμερα σωματικά δραστήριες να κατανοήσουν ότι είναι σε θέση να αποκομίσουν τεράστια οφέλη για κάθε αύξηση της τακτικής άσκησης που είναι σε θέση να επενδύσουν στη μακροπρόθεσμη υγεία τους
– Christine Albert καθηγήτρια Ιατρικής του Harvard

Η ομάδα εξέτασε επίσης τη μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα – όπως το γρήγορο περπάτημα ή η ποδηλασία – και διαπίστωσε ότι οι άνδρες πέτυχαν το μέγιστο όφελος επιβίωσης από την άσκηση αυτού του επιπέδου για περίπου πέντε ώρες την εβδομάδα, ενώ οι γυναίκες πέτυχαν το ίδιο από μόλις δυόμισι ώρες την εβδομάδα.

Όσον αφορά τις ασκήσεις με βάρη και άλλες ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών του σώματος, οι άνδρες έφτασαν στο μέγιστο επίπεδο κάνοντας τρεις συνεδρίες την εβδομάδα, ενώ οι γυναίκες χρειάζονταν μόνο μία για το ίδιο αποτέλεσμα.

Η καθηγήτρια Christine Albert ελπίζει ότι οι γυναίκες θα λάβουν υπόψη τους την έρευνα.