Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων των Δανών τουριστών

Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων των Δανών τουριστών

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο πρώτος προορισμός για τους Δανούς τουρίστες, με αύξηση κρατήσεων για το 2024. Ανακαλύψτε τους λόγους πίσω από αυτή την τάση
tourismos dania

Μετά την Νορβηγία και στη Δανία, Η Ελλάδα κατέχει για ακόμα ένα χρόνο την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των Δανών ταξιδιωτών, με τις κρατήσεις για τουριστικά πακέτα προς την χώρα να καταγράφουν αυξητική τάση σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Συγκεκριμένα, το 2023, η Ελλάδα υποδέχθηκε σχεδόν 500.000 Δανούς επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2022, ενώ οι προκρατήσεις για το 2024 έχουν ήδη ενισχυθεί κατά 5%.

Αυτό το ενθαρρυντικό σημάδι ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Ferie For Alle 2024», που διεξήχθη στη Δανία, με τη συμμετοχή πάνω από 1000 εκθετών από διάφορες χώρες. Σημαντικό ρόλο στην προβολή της Ελλάδας έπαιξε ο ΕΟΤ, παρουσιάζοντας τις περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, των Ιονίων Νήσων και τη Χαλκιδική, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Η προτίμηση των Δανών για την Ελλάδα δεν είναι μόνο συνεχής αλλά και κάπως διαφοροποιημένη, καθώς εκτός από τους νησιωτικούς προορισμούς, αυξάνεται η ζήτηση για την ηπειρωτική χώρα με ειδικές μορφές τουρισμού όπως πεζοπορία, ποδηλασία, τουρισμό ευεξίας και γαστρονομία.

Οι Δανοί επιδιώκουν να επισκεφθούν ξανά την Ελλάδα, καθώς τη θεωρούν τον αγαπημένο τους προορισμό, με την έκθεση να επιβεβαιώνει την αυξητική τάση των κρατήσεων προς τους ελληνικούς προορισμούς.