Εκμάθηση ποδηλάτου στα σχολεία – Η πρόταση του Βουλευτή Μιχάλη Λιβανού

Εκμάθηση ποδηλάτου στα σχολεία – Η πρόταση του Βουλευτή Μιχάλη Λιβανού

Ερώτημα-πρόταση προς συζήτηση στην ειδική μόνιμη επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιβανός για την εισαγωγή της εκμάθησης ποδηλάτου στα σχολεία

Ερώτημα-πρόταση προς συζήτηση στην ειδική μόνιμη επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιβανός για την εισαγωγή της εκμάθησης ποδηλάτου στο σχολείο -δημοτικό ή γυμνάσιο- στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής, χωρίς υποχρεωτικότητα εκμάθησης.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών, από μικρή ηλικία, τόσο στη σωστότερη χρήση δικύκλων αλλά και γενικότερα στην οδική συμπεριφορά των αυριανών οδηγών. Ευχή όλων θα είναι η εξοικείωση των παιδιών από νωρίς με το ποδήλατο να οδηγήσει σε αύξηση της  χρήση τους, ειδικά στα αστικά κέντρα.

Πέρα από τα πρακτικά και οικονομικά οφέλη, η ενασχόληση με την ποδηλασία βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση και καρδιαγγειακή λειτουργία αλλά και στην εφαρμογή της οικολογικής συνείδησης στην πράξη.

Στην ειδική μόνιμη επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής, σε συζήτηση – ενημέρωση από πολίτες μοτοσικλετιστές, θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Δείτε το video