Εταιρεία στην Ινδονησία μετατρέπει πλαστικά απορρίμματα σε έπιπλα

Εταιρεία στην Ινδονησία μετατρέπει πλαστικά απορρίμματα σε έπιπλα

Η Sungai Design αξιοποιεί τα πλαστικά απόβλητα της Ινδονησίας, μετατρέποντάς τα σε πολυτελή έπιπλα κήπου, προωθώντας τη βιωσιμότητα
indonesia apovlita

Η Sungai Design είναι ένα παράρτημα ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ινδονησία μετατρέπει πλαστικά απορρίμματα, που μαζεύονται από τα ποτάμια, σε έπιπλα. Η Ινδονησία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην “παραγωγή” πλαστικών απορριμμάτων, μετά την Κίνα, εκπέμποντας 3,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Ο οργανισμός Sungai Watch, από τον οποίο προέρχεται η Sungai Design, εγκαθιστά φράγματα στα ποτάμια για να αποτρέψει τη μετακίνηση των πλαστικών στον ωκεανό, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.800 τόνους πλαστικού έως τώρα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν ο Sam Bencheghib και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Μπαλί και αντιλήφθηκαν την καταστροφή που προκαλείται από τα πλαστικά απορρίμματα στο περιβάλλον. Όταν ήταν μικρός έφτιαξε με τα άλλα 2 του αδέρφια ένα πρόχειρο φράγμα και το τοποθετήσαν στο ποτάμι δίπλα στο σπίτι τους. Έκπληκτοι είδαν οτι την επόμενη μέρα είχαν μαζευτεί 110 κιλά πλαστικά απορρίμματα.

Το Μπαλί ήταν αυτός ο όμορφος παράδεισος που βλέπετε στις καρτ ποστάλ και στο Instagram όμως έχουμε δει οτι πραγματικά καταστρέφεται από τα πλαστικά
– Sam Bencheghib

Κάπως έτσι ο Sam με τα αδέρφια του ιδρύσαν την Sungai Design που περισυλλέγει πλαστικά από τις θάλασσες και τα ποτάμια και δημιουργεί έπιπλα από αυτά τα δύσκολα ανακυκλώσιμα υλικά, προσφέροντας προϊόντα όπως η πολυθρόνες, η κάθε μία εκ των οποίων χρειάζεται 2.000 πλαστικές σακούλες για να κατασκευαστεί. Η διαδικασία περιλαμβάνει την κοπή και θερμική επεξεργασία των σακουλών, μετατρέποντάς τις σε ανθεκτικά και εύπλαστα υλικά για την κατασκευή επίπλων.

Παρά τις προκλήσεις στη συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή, η Sungai Design χαίρει της υποστήριξης εταιρικών χορηγιών και δωρεών, επεκτείνοντας την επιρροή της στη βελτίωση των διαδικασιών διαχείρισης απορριμμάτων και την ενημέρωση των κοινοτήτων για τα οφέλη της ανακύκλωσης και της αγοράς μεγαλύτερων συσκευασιών.