Διδάσκοντας ανακύκλωση στα παιδιά: πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου

Διδάσκοντας ανακύκλωση στα παιδιά: πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου

Στους Παιδικούς Σταθμούς του Γαλατσίου, τα νήπια μαθαίνουν για ανακύκλωση και κομποστοποίηση μέσω του έργου 'Πράσινοι Πρεσβευτές'
Διδάσκοντας Ανακύκλωση στα Παιδιά

Στους Η’ και Β’ Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Γαλατσίου, τα μικρά παιδιά έλαβαν μια εμπειρική εκπαίδευση για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023. Αυτή η δράση ήταν μέρος του προγράμματος “Πράσινοι Πρεσβευτές”, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της πράσινης διαχείρισης απορριμμάτων.

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν εντυπωσιακή, καθώς δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό στη μάθηση των τεχνικών ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Οι χημικοί μηχανικοί της ΑΜΚΕ ΔΗΣΚΕΑΝ, μετά την παρουσίασή τους, παρέδωσαν στα παιδιά ειδικό εξοπλισμό για τους σκοπούς αυτού όπως κάδους κομποστοποίησης και συστήματα διαλογής απορριμμάτων.

Αυτή η δράση αποτελεί την αφετηρία για την εκπαίδευση των νηπίων στην κυκλική οικονομία, με την καθημερινή ενθάρρυνση των παιδαγωγών, προωθώντας μια οικολογική συνείδηση νωρίς από τη μικρή ηλικία. Οι βιωματικές δράσεις και η παράδοση του εξειδικευμένου εξοπλισμού θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Γαλατσίου και της Δημιουργικής Σκέψης Ανάπτυξης (ΔΗ.ΣΚΕ.ΑΝ.), με χρηματοδότηση από το “Καινοτόμες Δράσεις με τους πολίτες” του Πράσινου Ταμείου.