Επιτυχημένο πρόγραμμα στειρώσεων στην Αμοργό

Επιτυχημένο πρόγραμμα στειρώσεων στην Αμοργό

Ο Δήμος Αμοργού και η Animal Zone International ενώθηκαν για να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη καμπάνια στειρώσεων, προσφέροντας φροντίδα σε 164 αδέσποτες γάτες
amorgos gates

Στην Αμοργό, σε διάστημα 2 εβδομάδων ολοκληρώθηκε με επιτυχία μία πρωτοβουλία ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της προστασίας των ζώων, χάρη στη στενή συνεργασία του τοπικού Δήμου και της οργάνωσης Animal Zone International. Το πρόγραμμα αυτό προχώρησε σε στείρωση 164 αδέσποτων γατών, 80 θυληκών και 84 αρσενικών από κάθε μέρος του νησιού.

Η Animal Zone International είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με την προστασία και τη φροντίδα των ζώων. Αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευημερίας των ζώων μέσω διαφόρων προγραμμάτων, όπως στειρώσεις, εμβολιασμοί, και ιατρική φροντίδα.

Κάθε ζώο επίσης, υποβλήθηκε σε εμβολιασμούς για να προστατευτεί από σοβαρές ασθένειες, έλαβε θεραπεία κατά των παρασίτων και τους τοποθετήθηκε μικροτσίπ, ακριβώς όπως απαιτεί η νομοθεσία. Ορισμένες γάτες, με πιο σοβαρά ιατρικά ζητήματα, λάβανε ειδική φροντίδα, όπως χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση όγκων και παροχή αντιβιοτικών για αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων.

Πολύτιμη σε αυτή τη δράση, ήταν η συμβολή της κτηνιάτρου δρ Ανδριάννας Αλεξανδροπούλου, η οποία παρείχε ακούραστη υποστήριξη. Επιπροσθέτως, το έργο υποστηρίχθηκε από την BLUE STAR FERRIES που προσέφερε δωρεάν τη μεταφορά της ιατρού, στο νησία αλλά και από πολλούς εθελοντές και κατοίκους της Αμοργού που συμμετείχαν ενεργά.

Τα προγράμματα στειρώσεων αναδεικνύονται ως κρίσιμα για την ευημερία των ζώων και την ισορροπία των κοινοτήτων, περιορίζοντας τον κίνδυνο υπερπληθυσμού και βελτιώνοντας τη συνολική υγεία και αρμονία στο περιβάλλον. Αυτές οι προσπάθειες συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινότητας όπου η αλληλεγγύη προς τα ζώα αναγνωρίζεται ως βασικό στοιχείο της κοινωνικής ευθύνης.