Πρόγραμμα ΗΒΗ: Ελπίδα για Μητρότητα με δωρεάν παροχές σε γυναίκες με καρκίνο

Πρόγραμμα ΗΒΗ: Ελπίδα για Μητρότητα με δωρεάν παροχές σε γυναίκες με καρκίνο

Το πρόγραμμα ΗΒΗ φέρνει ελπίδα στις καρκινοπαθείς, προσφέροντας δωρεάν κατάψυξη ωαρίων και υποστήριξη από ειδικευμένους γιατρούς στην Ελλάδα
eggios

Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αναπαραγωγικής Ιατρικής, παρουσιάστηκε ένα καινοτόμο πρόγραμμα με στόχο την υποστήριξη γυναικών με καρκίνο που επιθυμούν να γίνουν μητέρες στο μέλλον. Το πρόγραμμα, ονομαζόμενο «ΗΒΗ», προσφέρει ενημέρωση και υποστήριξη σε νέες γυναίκες διαγνωσμένες με καρκίνο, οι οποίες μπορούν να καταψύξουν τα ωάριά τους εντελώς δωρεάν, με την καθοδήγηση ειδικών γιατρών.

Η σημασία της κατάψυξης ωαρίων πριν από την έναρξη θεραπευτικών παρεμβάσεων, όπως η χημειοθεραπεία ή η ακτινοθεραπεία, επισημαίνεται ως κρίσιμη για τη διατήρηση της αναπαραγωγικής δυνατότητας των γυναικών, παρέχοντας τους την ευκαιρία να προγραμματίσουν μια εγκυμοσύνη στο μέλλον.

Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία στην Ελλάδα, προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με στόχο την προστασία της γονιμότητας γυναικών αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει την ενωτική προσπάθεια της επιστημονικής κοινότητας να διασφαλίσει την αναπαραγωγική αυτονομία των νέων ατόμων με καρκίνο, παρέχοντας ένα μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης.

Στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του προγράμματος συμμετέχουν τα δημόσια νοσοκομεία «Άγιος Σάββας», «Μεταξά», «Έλενα», η ιδιωτική κλινική «Γένεσις Αθηνών» και η φαρμακευτική εταιρεία «Faran», η οποία θα διαθέσει τα απαιτούμενα φαρμακευτικά και παραϊατρικά προϊόντα.

Η δωρεά του ιδρύματος καλύπτει το κόστος συλλογής και κατάψυξης των ωαρίων, επιτρέποντας στις γυναίκες να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο χωρίς να χάσουν την ελπίδα για τεκνοποίηση στο μέλλον.