Δείτε ζωντανά την 3η προσπάθεια εκτόξευσης του Starship, του μεγαλύτερου πυραύλου της ανθρωπότητας

Δείτε ζωντανά την 3η προσπάθεια εκτόξευσης του Starship, του μεγαλύτερου πυραύλου της ανθρωπότητας

Το διαστημόπλοιο Starship της SpaceX ετοιμάζεται για την τρίτη δοκιμαστική του πτήση, επιχειρώντας πρωτοποριακούς στόχους για μελλοντικές σεληνιακές και αρειανές αποστολές. Συντονιστείτε για την εκτόξευση
starship

Η SpaceX ετοιμάζεται για την τρίτη δοκιμή του πραγματικά τεράστιου πυραύλου Starship σήμερα, 14 Μαρτίου στις 14:00 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά. Ο πύραυλος έχει ύψος πάνω από 120 μέτρα, όσο περίπου δηλαδή ένα κτήριο 40 ορόφων, για να καταλάβετε το μέγεθος, το ψηλότερο κτήριο στην Ελλάδα, είναι ο πύργος των Αθηνών με ύψος 104 μέτρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγαθήριο που αποτελείται από ένα ανοξείδωτο, με επαναχρησιμοποιήσιμο ανώτερο μέρος με την ονομασία Starship και έναν εκτοξευτή Super Heavy.

Η κύρια αποστολή του είναι να διευκολύνει τα ταξίδια των αστροναυτών στο φεγγάρι και μελλοντικά τον Άρη, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μελλοντικούς διαστημικούς οικισμούς.

Αυτή η επερχόμενη δοκιμαστική πτήση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στοχεύει να ενισχύσει την κατανόησή μας από τις προηγούμενες αποστολές, εκτελώντας διάφορες δύσκολες εργασίες. Επιπλέον, το Starship θα ακολουθήση μια νέα τροχιά, η οποία θα καταλήξει στον Ινδικό Ωκεανό, οπού και αυτό είναι το πιο δύσκολο στάδιο.

Το εγχείρημα σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα σε σχέση με τις προηγούμενες πτήσεις του Starship. Η εναρκτήρια εκτόξευσή του τον Απρίλιο του 2023 έληξε πρόωρα λόγω αποτυχίας στον διαχωρισμό των σταδίων, που οδήγησε σε σκόπιμη έκρηξη για την αποφυγή μεγαλύτερων κινδύνων. Η δεύτερη πτήση τον Νοέβριο του 2023 παρουσίασε κάποια βελτίωση, επιτυγχάνοντας τον διαχωρισμό των σταδίων και την καύση του κινητήρα του πρώτου σταδίου πριν σημειωθεί έκρηξη κατά τη διάρκεια της εκτόνωσης υγρού οξυγόνου.

Την ζωντανή μετάδοση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στα παρακάτω links

https://twitter.com/i/broadcasts/1LyxBnOvzvOxN?s=20