Concorde: Από την υπερηχητική πτήση στο μουσείο Intrepid της Νέας Υόρκης

Concorde: Από την υπερηχητική πτήση στο μουσείο Intrepid της Νέας Υόρκης

Το Concorde, σύμβολο αεροπορικής καινοτομίας, επιστρέφει στο Μουσείο Intrepid μετά από συντήρηση, έτοιμο να εντυπωσιάσει ξανά
concord hudson

Το θρυλικό Concorde, το πιο γρήγορο εμπορικό αεροπλάνο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, έκανε μια αναπάντεχη εμφάνιση διασχίζοντας τον ποταμό Hudson στη Νέα Υόρκη.

Αυτό το σπάνιο σκάφος της British Airways, ένα από τα 20 αεροσκάφη που έχουν καταφέρει να σπάσουν το φράγμα του ήχου, και το μοναδικό εμπορικό, κάνει την επιστροφή του στο Μουσείο Intrepid στη Νέα Υόρκη μετά από περιόδους συντήρησης και επαναβαφής.

Μεταφέρθηκε μέσω του ποταμού Hudson με την βοήθεια μιας φορτηγίδας, έχοντας ως προορισμό την προβλήτα 86, όπου και εκφορτώθηκε με γερανό. Η διαδικασία αυτή, καθώς και η επαναφορά του σκάφους στο μουσείο, μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω των κοινωνικών δικτύων του μουσείου. Το Concorde, με την ιστορική πτήση του το 1996 από τη Νέα Υόρκη προς το Λονδίνο, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για επιβατικό αεροσκάφος, φτάνοντας σχεδόν τα 2200 χλμ την ώρα.

Η πρώτη του πτήση ήταν το 1976, πετώντας για λογαριασμό της British Airways και της Singapore Airlines, ενώ κατέγραψε την τελευταία του πτήση στις 26 Νοεμβρίου του 2003.

Το μουσείο ανακοίνωσε οτι το Concorde στο Intrepid θα είναι διαθέσιμο για το κοινό από τις 4 Απριλίου του 2024.