Σκιερ στην Ιταλία επιβίωσε 24 ώρες θαμμένος κάτω από χιονοστιβάδα

Σκιερ στην Ιταλία επιβίωσε 24 ώρες θαμμένος κάτω από χιονοστιβάδα

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία επιβίωσης του Καρλούτσιο Σαρτόρι, ο οποίος επέζησε 23 ώρες κάτω από χιονοστιβάδα και έμαθε ξανά να περπατά
ski italos

Η διάσωση ενός 54χρονου Ιταλού σκιέρ, που επιβίωσε 23 ώρες κάτω από το χιόνι εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης μεταξύ ιατρικών κύκλων στην Ιταλία, με πολλούς να το περιγράφουν ως θαύμα. Ο Καρλούτσιο Σαρτόρι, ένας πατέρας δύο παιδιών, παρά τις λιγοστές πιθανότητες, επέζησε από μια τραγωδία στις ελβετικές Άλπεις τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Σαρτόρι, ο οποίος διαγνώστηκε με πολλαπλά κατάγματα και κρυοπαγήματα, δήλωσε έκπληκτος από την επιβίωσή του, επισημαίνοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε πεθάνει μέσα στις πρώτες οκτώ με δέκα ώρες. Η φυσική του κατάσταση, όπως τόνισαν οι γιατροί, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή του.

Το ατύχημα σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2023, όταν ο Σαρτόρι καλύφθηκε από τόνους χιονιού λόγω μιας χιονοστιβάδας. Η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου, αλλά ο Ιταλός σκιέρ βρέθηκε ζωντανός από τους διασώστες σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα, έχοντας υποστεί υποθερμία αλλά ικανός να επικοινωνήσει. Αυτό που του έσωσε τη ζωή ήταν ένας θύλακας αέρα που έφτιαξε ο ίδιος με το δεξί του χέρι που ήταν και το μόνο που μπορούσε να κουνήσει, και έτσι του επέτρεψε να αναπνεύσει και παράλληλα να του παρέχει προστασία από το κρύο.

Ο Σαρτόρι ανέφερε ότι η επιθυμία και το ψυχικό σθένος του να παραμείνει ζωντανός ήταν καθοριστικά στην επιβίωσή του. Παρά τον φόβο για τη ζωή του, εστίασε στη διατήρηση της επαφής με το περιβάλλον και προσπάθησε να κρατήσει το μυαλό του απασχολημένο για να αποφύγει τον ύπνο, που θα οδηγούσε στο τέλος του.

Μετά από πολύμηνες θεραπείες, ο Σαρτόρι κατάφερε να μάθει ξανά να περπατά και ακόμη και να επιστρέψει στο σκι, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Η ιστορία του αποτελεί ένα συγκλονιστικό παράδειγμα ανθρώπινης θέλησης και αντοχής.