Δήμος Αθηναίων: Κατασκευή μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

Δήμος Αθηναίων: Κατασκευή μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

Ένα μνημείο για τα θύματα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ελλάδα θα ανεγερθεί από τον Δήμο Αθηναίων, ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής
tempi

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να ανεγείρει ένα μνημείο προς τιμήν των θυμάτων της σιδηροδρομικής καταστροφής στα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας. Η απόφαση έρχεται ως απάντηση στην ανάγκη για αναγνώριση και τιμή προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, μετά από το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία τον Φεβρουάριο του 2023.

Η διαδικασία επιλογής της τοποθεσίας και του σχεδιασμού του μνημείου θα γίνει με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου και σε στενή συνεργασία με τον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτωn. Το μνημείο αποσκοπεί να είναι ένας τόπος μνήμης και τιμής των θυμάτων.

Η ανακοίνωση έρχεται ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης προς τα θύματα και τις οικογένειες τους, καθώς και της δέσμευσης του Δήμου Αθηναίων να στηρίξει τις προσπάθειες για απόδοση δικαιοσύνης. Επιπλέον, η δημιουργία του μνημείου σηματοδοτεί την πρόθεση του δήμου να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της τραγωδίας, ως μια μόνιμη υπενθύμιση της σημασίας της ασφάλειας και της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας.