Heike Heubach: Η πρώτη κωφή βουλευτής στο γερμανικό κοινοβούλιο

Heike Heubach: Η πρώτη κωφή βουλευτής στο γερμανικό κοινοβούλιο

Η Χάικε Χόιμπαχ γίνεται η πρώτη κωφή βουλευτής στη Γερμανία, δίνοντας μήνυμα πως τα κωφά άτομα με την κατάλληλη υποστήριξη μπορούν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή
heike

Η Heike Heubach έγινε η πρώτη κωφή αντιπρόσωπος στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας, σηματοδοτώντας ένα μοναδικό ορόσημο στην πολιτική ιστορία της χώρας. Σε ηλικία 44 ετών, η Heubach μπήκε στη Βουλή αντικαθιστώντας τον Uli Grötsch, από την κεντροαριστερή παράταξη, μετά την αποχώρησή του. Αυτή η εξέλιξη χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους βουλευτές.

Θα συνοδεύεται από διερμηνείς τόσο κατά τις συνομιλίες με τους συναδέλφους της, όσο και κατά τις συναντήσεις της με τα ΜΜΕ.

Η δουλειά των διερμηνέων είναι να μεταφράζουν τα πάντα και τους εμπιστεύομαι πλήρως, πως αυτό ακριβώς θα κάνουν
heike welcome

Η εμπλοκή της στην πολιτική διαδικασία θεωρείται ένα βήμα προς την ενίσχυση της αναγνώρισης και της συμμετοχής των κωφών ατόμων στο πολιτικό στερέωμα. Η Χόιμπαχ, με πλούσια προϋπηρεσία στον βιομηχανικό τομέα, επισημαίνει την άριστη συνεργασία με την ομάδα των διερμηνέων και την αισιοδοξία της ότι η επικοινωνία θα είναι αποτελεσματική και χωρίς παρερμηνείες.

Είναι αποφασισμένη να παλέψει για την ισότητα των φύλων, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προβολή των ατόμων με αναπηρία

Αυτό το γεγονός ενισχύει το μήνυμα προς την κοινωνία ότι οι κωφοί άνθρωποι διαθέτουν την ικανότητα να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή, αρκεί να έχουν την κατάλληλη επικοινωνιακή υποστήριξη. Η Χόιμπαχ και οι υποστηρικτές της ελπίζουν ότι η παρουσία της στο κοινοβούλιο θα συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και της αποδοχής των κωφών στον πολιτικό κόσμο, ενθαρρύνοντας μια πιο συμπεριληπτική προσέγγιση στη δημόσια ζωή.