Νέα ευκαιρία επιδότησης για ηλεκτρικά οχήματα

Νέα ευκαιρία επιδότησης για ηλεκτρικά οχήματα

Η δράση 'Κινούμαι Ηλεκτρικά 2' ανοίγει πόρτες για νέες αιτήσεις επιδοτήσεων σε ηλεκτρικά οχήματα. Ενημερωθείτε και κάντε την αίτησή σας τώρα
epidotisi ilektrikon 2

Πρόσφατα, απορρίφθηκαν 329 αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων, λόγω της μη κατάθεσης απαιτούμενων εγγράφων, ελευθερώνοντας έτσι ένα 1.000.000€ για μελλοντικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προσφέρει την ευκαιρία σε υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων να επωφεληθούν από αυτό το πρόσθετο κεφάλαιο. Η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων. Υποβάλλετε εδώ την αίτησή σας.

Αυτή η νέα ευκαιρία προέκυψε μετά την επικύρωση μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία εισήγαγε έναν νέο κύκλο της πρωτοβουλίας, αλλά και μια προθεσμία 45 ημερών για την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων. Οι διατάξεις αυτές επέτρεψαν την απελευθέρωση πόρων για την ενίσχυση του προγράμματος και τη δυνατότητα στήριξης περισσότερων υποψήφιων αγοραστών.

charge car city

Παράλληλα, οι δήμοι αποκτούν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω της δράσης «Φορτίζω Παντού», η οποία επιδοτεί με 30 εκατ. ευρώ την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης. Οι δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή τη χρηματοδότηση, υποβάλλοντας τα απαραίτητα έγγραφα στη σχετική πλατφόρμα, υποστηρίζοντας έτσι την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και συμβάλλοντας στη μείωση των αέριων εκπομπών στη χώρα.