Η Αφροδίτη της Μήλου μεταμορφώνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Η Αφροδίτη της Μήλου μεταμορφώνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ανακαλύψτε τα έργα του Λοράν Περμπός, που ενώνουν τέχνη και αθλητισμό στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, γιορτάζοντας τον Ολυμπισμό
aphrodite milou feat

Τα έργα του καλλιτέχνη Λοράν Περμπός, που περιλαμβάνουν μια μοναδική εκδοχή της Αφροδίτης της Μήλου, επιλέχθηκαν για να εκφράσουν το πνεύμα του Ολυμπισμού και να τιμήσουν τον συνδυασμό της τέχνης με τον αθλητισμό, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στην έδρα της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας.

Η εξωτερική έκθεση “Ομορφιά και Χειρονομία”, που περιλαμβάνει έξι γλυπτά αντιπροσωπευτικά των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων, φιλοξενούνται από την Τρίτη, 2 Απριλίου εως και τις 22 Σεπτεμβρίου, και καθ’όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024. Κάθε ένα από αυτά τα έργα συνδέεται με ένα χρώμα του ουράνιου τόξου, εκπροσωπώντας την ισότητα αλλά και την αντίθεση στις διακρίσεις. Στις 14 Ιουλίου, η Ολυμπιακή φλόγα θα “φωτίσει” αυτά τα έργα.

Ο καλλιτέχνης δημιούργησε αυτά τα έργα επιλέγοντας για κάθε γλυπτό διαφορετικά αθλήματα: μπάσκετ, πυγμαχία, ακοντισμός, παρατοξοβολία, σέρφινγκ, και τένις οπού αυτές οι γυναικείες μορφές, κρατούν κάθε ένα ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το εκάστοτε άθλημα, αναδεικνύοντας την εξέλιξη των Αγώνων και την αλλαγή των στερεοτύπων που συνδέουν τον αθλητισμό εξ’ ολοκλήρου με τους άνδρες.