Γυναίκα έσπασε το ρεκόρ αναρρίχησης με σκοινί ανεβαίνοντας στον Πύργο του Άιφελ

Γυναίκα έσπασε το ρεκόρ αναρρίχησης με σκοινί ανεβαίνοντας στον Πύργο του Άιφελ

Η Γαλλίδα αθλήτρια Anouk Garnier σκαρφαλώνει στην ιστορία με ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί 110 μέτρων στον Πύργο του Άιφελ, φιλανθρωπικό σκοπό.
anouk garnier

Η Anouk Garnier, μια 34χρονη Γαλλίδα αθλήτρια, κατάφερε να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης με σχοινί, ανεβαίνοντας 110 μέτρα στον δεύτερο όροφο του εμβληματικού Πύργου του Άιφελ. Η αναρρίχηση διήρκησε μόλις 18 λεπτά και τα πλάνα κόβουν την ανάσα, ξεπερνώντας τα προηγούμενα ρεκόρ με την απίστευτη ταχύτητα και αποφασιστικότητά της.

Ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, Thomas Van Tonder από τη Νότια Αφρική κατά 20 μέτρα και το γυναικείο ρεκόρ της Ida Mathilde Steensgaard κατά 84 μέτρα, η Garnier θεωρείτε ήδη μία καταξιωμένη δύναμη στο άθλημα. Η αναρρίχησή της δεν ήταν μόνο για να θέσει ένα νέο ρεκορ αλλά και για να προκαλέσει τα όριά της και να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα.

Αυτή η αναρρίχηση ρεκόρ ήταν κάτι περισσότερο από ένα προσωπικό επίτευγμα, ήταν επίσης μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης χρημάτων για την πρόληψη του καρκίνου και της υποστήριξης των ασθενών, εμπνευσμένη από τη μάχη της μητέρας της με την ασθένεια. Η προσπάθεια της Garnier συνδυάζει τον προσωπικό θρίαμβο και το φιλανθρωπικό όραμα, αναδεικνύοντας τις βαθιές επιπτώσεις της διοχέτευσης των προσωπικών προκλήσεων σε θετικές συνεισφορές στην κοινότητα.

Η Garnier έχει ήδη επιλεχτεί ως λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιακής Φλόγας στη Μασσαλία.

Η προετοιμασία της Garnier περιελάμβανε ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης διάρκειας ενός έτους. Αυτή η προσπάθεια, προετοιμάστηκε με σχολαστική προσοχή στις καιρικές συνθήκες του Παρισίου αλλά και αλλά και στον υλικοτεχνικό συντονισμό.