Πιανίστας παίζει κλασική μουσική με το πιάνο του σε ελέφαντες

Πιανίστας παίζει κλασική μουσική με το πιάνο του σε ελέφαντες

Ο Paul Barton μετατρέπει τα πλήκτρα του πιάνου του σε στιγμές ηρεμίας για τους κακοποιημένους ελέφαντες στην Ταϊλάνδη, αποδεικνύοντας ότι η γλώσσα της μουσικής δεν έχει όρια
elephants piano

Γεννημένος στην Αγγλία, ο Paul Barton ήταν ένας προικισμένος πιανίστας από νεαρή ηλικία. Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη, τη δεκαετία του 1990 προοριζόταν για μια σύντομη περιπέτεια, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια. Αφού, εκεί, γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, αποφάσισε να αρχίσει μια νέα ζωή εκεί. Μαζί λειτουργούν ένα στούντιο τέχνης και ο Barton συνεχίζει να μοιράζεται το πάθος του προσφέροντας δωρεάν μαθήματα πιάνου στο διαδίκτυο και διευθύνοντας ένα στούντιο ηχογράφησης στην Μπανγκόκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Αυτό που ξεχωρίζει στο έργο του Barton είναι οι παραστάσεις του για τους ελέφαντες σε ένα τοπικό καταφύγιο. Αυτά τα ζώα, που έχουν υπομείνει χρόνια κακοποίησης και σκληρής εργασίας, βρίσκουν παρηγοριά στη μουσική του. Οι παραστάσεις του Μπάρτον έχουν γίνει viral, δείχνοντας πώς η κλασική μουσική μπορεί να καταπραΰνει και να θεραπεύει ακόμα και τα ζώα.

Ένας ελέφαντας μπορεί να απομακρυνθεί από ένα κομμάτι του Σούμπερτ, και να ενθουσιαστεί για ώρες από τους ήχους του Μπετόβεν.

Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε ελέφαντας δείχνει μια ξεχωριστή προτίμηση σε διαφορετικούς συνθέτες, την οποία ο Barton παρατηρεί έντονα. Αυτό το επιλεκτικό μουσικό γούστο αποδεικνύει όχι μόνο την ικανότητα των ελεφάντων για συναισθηματική ανταπόκριση αλλά και τα απαιτητικά τους γούστα.

Ο μοναδικός συνδυασμός μουσικής και ευημερίας των ζώων από τον Paul Barton καταδεικνύει τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης στην πιο οικουμενική της μορφή. Το έργο της ζωής του συνεχίζει να εμπνέει και να έχει απήχηση, δείχνοντας ότι ακόμη και οι πιο απλές μελωδίες μπορούν να φέρουν γαλήνη στο πιο συντετριμμένο πνεύμα.