Νεαρή φάλαινα όρκα απεγκλωβίζεται από λιμνοθάλασσα στον Καναδά

Νεαρή φάλαινα όρκα απεγκλωβίζεται από λιμνοθάλασσα στον Καναδά

Ένας αγώνας προσπαθειών τελειώνει, καθώς η νεαρή όρκα βρίσκει το δρόμο της προς την ελευθερία μετά από ένα μήνα εγκλωβισμού σε λιμνοθάλασσα στον Καναδά
orca free

Ένα νεαρό ορφανό φαλαινάκι όρκα, ήταν παγιδευμένο για πάνω από ένα μήνα σε μια λιμνοθάλασσα στον Καναδά, και επιτέλους κατάφερε να ξαναβγει στα ανοιχτά. Το φαλαινάκι είχε εγκλωβιστεί από τις 23 Μαρτίου μετά το θάνατο της μητέρας του. Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες διάσωσής του, από το διάφορους ειδικούς της θάλασσας, ο απεγκλωβισμός του δεν ήταν επιτυχής. Τελικά η όρκα κατάφερε να κολυμπήσει έξω μόνη της εκμεταλλευόμενη την παλίρροια σε μια ήρεμη νύχτα.

Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν, οι διασώστες χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους, από τη χρήση ηχογραφημένων ήχων φάλαινας μέχρι ακόμη και μια καντάδα με βιολί, αλλά τελικά η φύση παρείχε την καλύτερη ευκαιρία για διαφυγή.

Η τοπική κοινότητα, με επικεφαλής τον αρχηγό Simon John, εξέφρασε τεράστια υπερηφάνεια και χαρά για το επιτυχές αποτέλεσμα. Μετά την απόδραση της όρκας, τέθηκαν γρήγορα σε εφαρμογή μέτρα προστασίας για να την προφυλάξουν από τα σκάφη και τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Πρωταρχικός στόχος τώρα είναι να διευκολυνθεί η επανένωσή της με άλλα μέλη της οικογένειάς της με την ελάχιστη ανθρώπινη αλληλεπίδραση, εξασφαλίζοντας την επιτυχή επανένταξή της στο φυσικό της περιβάλλον.