Τέσσερα ελληνικά νησιά σε λίστα με τους οικονομικότερους προορισμούς στην Ευρώπη

Τέσσερα ελληνικά νησιά σε λίστα με τους οικονομικότερους προορισμούς στην Ευρώπη

Εξερευνήστε τους πιο οικονομικούς προορισμούς για διακοπές στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024, με τρία ελληνικά νησιά να διαπρέπουν
lefkada feat

Όλο και πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος και τα άρθρα για παγκόσμιους προορισμούς πληθαίνουν συνεχώς. Πρόσφατη έρευνα παρουσιάζει τις πιο προσιτές, οικονομικά, επιλογές για οργανωμένες διακοπές στην Ευρώπη και στη λίστα της υπάρχουν τρία ελληνικά νησιά και μάλιστα στις 3 πρώτες θέσεις.

Η έρευνα του οργανισμού «Which?» εξέτασε πάνω από 4.500 οργανωμένες διακοπές από εταιρείες όπως η Jet2holidays και η Tui σε 70 περιοχές και 15 ευρωπαϊκές χώρες, αναλύοντας τόσο τις επιλογές διαμονής με δωμάτιο όσο και με πρωινό για επτά νύχτες.

Οι προορισμοί με παραδοσιακά χαμηλό κόστος, όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, δεν συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, ενώ στην λίστα των πιο οικονομικών περιλαμβάνονται και προορισμοί σε πιο ακριβές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Στην πρώτη θέση για τις πιο οικονομικές διακοπές βρέθηκε το νησί της Καλύμνου, με το κόστος για μία εβδομάδα διαμονής να φτάνει σε 847 λίρες ανά άτομο (περίπου 750€), συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων και των μεταφορών. Οι επισκέπτες συνήθως θα ταξιδέψουν πρώτα στην Κω πριν κατευθυνθούν στο γραφικό αυτό νησί με τους απομονωμένους όρμους και τις σμαραγδένιες θάλασσες.

Ακολουθούν η Θάσος και η Λευκάδα, με το κόστος να κυμαίνεται αντίστοιχα στις 862 και 935 λίρες ανά άτομο ενώ στην 7η θέση υπάρχει και η Σκόπελος με 985 λίρες (περίπου 1000€, 1100€ και 1150€ αντίστοιχα).

kalimnos
kalimnos

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος, ιδανική για αναρρίχηση, προσφέρει εκπληκτικούς απομονωμένους όρμους και γραφικούς οικισμούς με εντυπωσιακές θέες στο αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

thassos
thassos

Θάσος

Θάσος, το “Σμαραγδένιο Νησί“, προσελκύει με τις πανέμορφες αμμώδεις παραλίες του, πλούσια ιστορία και αρχαία μνημεία, προσφέροντας ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο.

lefkada
lefkada

Λευκάδα

Λευκάδα, γνωστή για τις εξωτικές παραλίες της όπως το Πόρτο Κατσίκι, μαγεύει επισκέπτες με το φυσικό της κάλλος και την εντυπωσιακή ιονική αρχιτεκτονική.

skopelos
skopelos

Σκόπελος

Σκόπελος, ο πράσινος παράδεισος των Σποράδων, εντυπωσιάζει με τα πυκνά πευκοδάση του, παραδοσιακούς οικισμούς και κρυστάλλινες παραλίες, ιδανικές για χαλάρωση και απόλαυση.

Τη λίστα ολοκληρώνουν οι παρακάτω προορισμοί

  • Κόστα Μπράβα, Ισπανία
  • Βενετσιάνικη Ριβιέρα, Ιταλία
  • Ακτή Αμάλφι, Ιταλία
  • Costa de la Luz, Ισπανία
  • Καμπανία, Ιταλία
  • Μάλτα