10χρονη νικάει τον καρκίνο χάρη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από την αδελφή της

10χρονη νικάει τον καρκίνο χάρη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από την αδελφή της

Μια συγκινητική ιστορία αδελφικής αγάπης και ιατρικής επιτυχίας, καθώς ένα νεαρό κορίτσι ξεπερνά τη λευχαιμία μετά από δωρεά μυελού των οστών της μικρής αδελφής της
mabel sisters feat

Σε μια συγκινητική ιστορία αδελφικής υποστήριξης και ιατρικού θριάμβου, ένα νεαρό κορίτσι στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε τον καρκίνο με τη βοήθεια της κρίσιμης δωρεάς μυελού των οστών της μικρής της αδελφής. Η Ruby Leaning, 10 ετών, διαγνώστηκε με Οξεία Λεμφογενής Λευχαιμία, μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος, τον Ιανουάριο του 2020, αφού κατέρρευσε στο σχολείο. Η κατάσταση απαιτούσε άμεση μεταμόσχευση μυελού των οστών και οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η 2χρονη αδελφή της, Mabel Leaning, ήταν “τέλειο ταίρι”.

mabel sisters 1

Η μεταμόσχευση, που έγινε με τα βλαστικά κύτταρα της Mabel, έφερε με επιτυχία την κατάσταση της Ruby σε ύφεση μέχρι το 2022. Η γιαγιά τους, Amanda Fawcett, εξέφρασε βαθιά ανακούφιση και ευγνωμοσύνη, αναγνωρίζοντας ότι η δωρεά της Mabel έσωσε αναμφίβολα τη ζωή της Ruby. Το αρχικό σοκ και η απόγνωση μετά τη διάγνωση της Ruby στο Νοσοκομείο Παίδων του Sheffield μετατράπηκε σε μια ιστορία ελπίδας και στενών οικογενειακών δεσμών.

Η δρ Katharine Patrick, σημείωσε ότι ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις αυτού του τύπου λευχαιμίας θεραπεύονται με χημειοθεραπεία, η Ruby χρειάστηκε μεταμόσχευση μυελού των οστών λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής της. Ένα νέο φάρμακο, χρησιμοποιήθηκε επίσης για να επιτευχθεί η ύφεση, καθιστώντας δυνατή τη μεταμόσχευση. Η συμβολή της Mabel σε τόσο νεαρή ηλικία χαρκτηρίστηκε ως εξαιρετικά γεναία από τους επαγγελματίες της ιατρικής, οι οποίοι παραμένουν αισιόδοξοι για τη συνεχιζόμενη ανάρρωση της Ruby.

Παρόμοιο άρθρο
arctura farewell

4χρονο κοριτσάκι έκανε μεταμόσχευση καρδιάς μετά από 1025 ημέρες αναμονής

Ανακαλύψτε την ιστορία της 4χρονης Arctura Nowak, η οποία έλαβε μια νέα καρδιά μετά από αναμονή 1.025 ημερών, αναδεικνύοντας τον αντίκτυπο της δωρεάς οργάνων και της ιατρικής επιμονής.