Το Athens Digital Arts Festival γιορτάζει 2 δεκαετίες ζωής

Το Athens Digital Arts Festival γιορτάζει 2 δεκαετίες ζωής

Από τις 16 έως τις 26 Μαΐου, το ADAF 2024 εξερευνά τη δύναμη της ψηφιακής τέχνης με εμπνευσμένες εκδηλώσεις και διαλέξεις στον ιστορικό χώρο των Πρώην Δικαστηρίων Σανταρόζα
20 years adaf

Από τις 16 μέχρι τις 26 Μαΐου 2024, το Athens Digital Arts Festival, κορυφαία διεθνής πλατφόρμα των ψηφιακών τεχνών στην Ελλάδα, θα διοργανώσει την 20η επετειακή του έκδοση με τίτλο «TECHNO(S)CENE». Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στα ιστορικά Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και στην Πλατεία Δικαιοσύνης στην Αθήνα, εορτάζει δύο δεκαετίες δημιουργικής καινοτομίας στο πεδίο της ψηφιακής τέχνης.

Η φετινή έκδοση του ADAF 2024: TECHNO(S)CENE αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και τη μεταμορφωτική δύναμη της ψηφιακής τέχνης μέσα από μια σειρά πολυδιάστατων εκδηλώσεων. Η διοργάνωση εξερευνά τις επιδράσεις της τεχνολογίας στην καθημερινότητα μας, αναγνωρίζοντάς την ως βασικό στοιχείο στη διαμόρφωση της σύγχρονης αντίληψης και δημιουργίας.

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, επιστήμονες και τεχνολόγοι θα προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και διαλέξεις, μετατρέποντας τον χώρο σε έναν κόμβο καινοτομίας και δημιουργίας. Η 20η επετειακή διοργάνωση του φεστιβάλ θα αναδείξει την έντονη αλληλεπίδραση ανάμεσα στην τεχνολογία και την ανθρώπινη δημιουργικότητα, ανακαλύπτοντας τα νέα όρια της ψηφιακής τέχνης.

Το φεστιβάλ, με πάνω από 3.000 καλλιτεχνικές προτάσεις από 106 χώρες, υπόσχεται μια εντυπωσιακή και πολυδιάστατη ψηφιακή τέχνη που αναδεικνύει την καινοτομία και τη δημιουργική έκφραση.

Αναλυτικό πρόγραμμα και προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα στο 2024.adaf.gr