7ο Χρυσό για τον Λευτέρη Πετρούνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

7ο Χρυσό για τον Λευτέρη Πετρούνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Μεγαλώνει ο μύθος του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, κατέκτησε το 7ο Χρυσό σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μεγάλωσε κι άλλο τον μύθο του, κατακτώντας ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Ρίμινι, το 7ο συνολικά στην καριέρα του. Ο “άρχοντας των κρίκων”, μέσα από την πρόσφατη ανάρτησή του, φανέρωσε τον επόμενο μεγάλο στόχο του: τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Με την τελευταία επιτυχία του, ο Πετρούνιας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την κυριαρχία του στην ευρωπαϊκή ενόργανη γυμναστική, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο για έβδομη φορά στην καριέρα του. Αυτό τον καθιστά τον μοναδικό στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων από το 1955 έως σήμερα, που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Στον τελικό των κρίκων, όπου αγωνίστηκε τελευταίος ανάμεσα στους οκτώ φιναλίστ, συγκέντρωσε 15,000 βαθμούς, με 6,300 βαθμούς δυσκολίας και 8,700 βαθμούς εκτέλεσης, επιστρέφοντας θριαμβευτικά στην κορυφή της Ευρώπης.

Μετά την επιτυχία του στο Ρίμινι, ο Πετρούνιας έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το Παρίσι, σηματοδοτώντας τις προθέσεις του για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, έκανε μια σημαντική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή του στον αθλητισμό και τους στόχους του.