Νέο ξεκίνημα για το Μελισσοκομικό Πάρκο Δαδιάς μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά

Νέο ξεκίνημα για το Μελισσοκομικό Πάρκο Δαδιάς μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, ανακοινώνει την επανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς και περισσότερα έργα στον Έβρο.
bees

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, επιβεβαίωσε την εκ νέου σύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου στη Δαδιά, το οποίο είχε καταστραφεί μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στον Έβρο, καθώς και την υλοποίηση περισσότερων έργων στην περιοχή. Η απόφαση που υπογράφτηκε στις 17 Απριλίου περιλαμβάνει λεπτομερή χαρτογράφηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας και είναι μέρος του Προγράμματος Μελισσοκομίας 2023-2027 του ΣΣ ΚΑΠ.

Οι σχεδιασμοί προβλέπουν τη δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων πάρκων στην περιοχή του Έβρου, στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού. Ως δικαιούχοι των έργων έχουν οριστεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ινστιτούτα, καθώς και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, λόγω της αποδεδειγμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας τους. Ο Υφυπουργός τόνισε τη δέσμευση του υπουργείου να αξιοποιήσει την πρόκληση που προέκυψε από την πυρκαγιά ως ευκαιρία για ανάπτυξη και αναγέννηση της περιοχής.