Ο Johny Logan τραγούδησε το Euphoria στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision

Ο Johny Logan τραγούδησε το Euphoria στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision

Eurovision: Η επιστροφή του θρύλου Johnny Logan τραγουδώντας το Euphoria στο Μάλμε, εκεί οπου κέρδισε τον τρίτο βραβείο του, ως συνθέτης
johnny logan euphoria

Ο εμβληματικός Ιρλανδός τραγουδιστής Johnny Logan τιμήθηκε στη σκηνή του 68ου διαγωνισμού της Eurovision στο Μάλμε, στη Σουηδία, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης στις 7 Μαΐου. Ο Logan, γνωστός για τις δύο ιστορικές του νίκες στον διαγωνισμό, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στους εορτασμούς, καθώς συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της Eurovision.

Παράλληλα, η επιστροφή του Διαγωνισμού στο Μάλμε (εκεί ώπου το 1992 είχε κερδίσει το 3ο του βραβείο) συνοδεύτηκε με την ερμηνεία του στο Euphoria, την προηγούμενη επιτυχία της Loreen. Ο σουηδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT θέλησε να φέρει τον 69χρονο Logan στο φετινό φεστιβάλ για να υπενθυμίσει την αξία των επιτευγμάτων στη Eurovision και να αναδείξει τη σημασία της πρωτοπορίας του.

Ο Johnny Logan, έιναι ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους καλλιτέχνες στην ιστορία της Eurovision ίσως μαζί με τους ABBA, και έχει κατακτήσει τον τίτλο του νικητή τρεις φορές, Δύο ως ερμηνευτής και μία ως δημιουργός. Πρώτα κέρδισε το 1980 με το καταπληκτικό “What’s Another Year” στη διοργάνωση που έγινε στη Χάγη, Ολλανδία. Στη συνέχεια, το 1987 εντυπωσίασε ξανά το κοινό και την κριτική επιτροπή με το “Hold Me Now“, αναδειχθείς νικητής στο Μπρυζ του Βελγίου. Το 1992 κέρδισε το βραβείο ως συνθέτης αυτή τη φορά με το “Why Me” της Linda Martin, που πραγματοποιήθηκε και πάλι στο Μάλμε της Σουηδίας όπως και ο φετινός διαγωνισμός.