Μουτζούρης: Το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου επέστρεψε στις ράγες

Μουτζούρης: Το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου επέστρεψε στις ράγες

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Daniel, ο Μουτζούρης τέθηκε ξανά σε λειτουργία τη Μεγάλη Παρασκευή για μια μαγευτική διαδρομή
moutzouris pilio

Μετά από τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Daniel, το ιστορικό τρενάκι του Πηλίου, γνωστό ως «Μουτζούρης», επανήλθε στις ράγες του την Μεγάλη Παρασκευή, ξαναδίνοντας ζωή στη διαδρομή του. Η ανακατασκευή της γραμμής διήρκεσε μήνες, αλλά η αναμονή τελείωσε και η ζήτηση για εισιτήρια έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να κάνουν κράτηση έως και τρεις ημέρες προτού την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Η διαδρομή του «Μουτζούρη» αρχίζει από το σταθμό των Άνω Λαχωνίων και καταλήγει στις Μηλιές, διασχίζοντας 16 χιλιόμετρα καταπράσινης φύσης και παραμυθένιων τοπίων, με μια στάση στην Άνω Γατζέα. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την αργή και μαγευτική διαδρομή που περνάει μέσα από τούνελ και πλούσια πράσινα τοπία, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία.

Στον σταθμό των Μηλεών, η μηχανή του τρένου κινείται με χειροκίνητο τρόπο για να επανέλθει στην αρχή των βαγονιών και να ξεκινήσει το ταξίδι επιστροφής. Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να περάσουν τρεις ώρες εκεί, απολαμβάνοντας τη φύση και τις ομορφιές της περιοχής.

Τα δρομολόγια του «Μουτζούρη» θα συνεχιστούν κατά τα Σαββατοκύριακα και τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για μια ιδιαίτερη εξόρμηση.